• 3 Απριλίου, 2020

Παρασκηνιακές ζυμώσεις με επίκεντρο τον Σημίτη στο Κίνημα Αλλαγής

 

 

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

 

Το… χούι φεύγει τελευταίο, λένε όσοι έχουν ζήσει τον Κώστα Σημίτη στην εποχή των… βυζαντινισμών και του παρασκηνίου, πριν από τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τότε που κατάφερε, να… παρκάρει σε συμπληρωματικούς ρόλους τη Βάσω Παπανδρέου και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αμφότεροι πολύ πιο δημοφιλείς από τον ίδιο, την εποχή που η «ομάδα των τεσσάρων» (με 4ο μέλος τον Παρασκευά Αυγερινό) σχεδίαζε την μετά-Ανδρέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ.

 

Παρόλο που είναι πλέον απόμαχος της πολιτικής, και όχι με την καλύτερη… δημοφιλία μεταξύ της κοινωνίας, ο Κώστας Σημίτης συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικό αριθμό παραγόντων, οριζόντια στο πολιτικό σύστημα. Σε όλα τα κόμματα.

 

Έχει λοιπόν το ενδιαφέρον της η καταγραφή μιας προχωρημένης κινητικότητας σε επίπεδο παρασκηνίου στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής, με επίκεντρο τον Κώστα Σημίτη, και ταμπακιέρα την αποτροπή της «άλωσης» από Γεννηματά-Παπανδρέου, η στρατηγική των οποίων τους φέρνει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η «ομάδα Σημίτη» θα επιθυμούσε μια επανάληψη της συνεργασίας Σαμαρά-Βενιζέλου, δηλαδή μια πολιτική μετακίνηση πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...