Παρέμβαση Δημοσχάκη για το παλαιό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ε.Λαμπάκη, σχετικά με την μεταβίβαση της χρήσης του παλαιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στον τοπικό Δήμο .

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από το 2002 που μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Δραγάνα, το παλαιό κτήριο απαξιώθηκε, λεηλατήθηκε κι έγινε άντρο ανομίας κι εστία μόλυνσης για την περιοχή.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι οι ανάγκες στέγασης αυτοδιοικητικών υπηρεσιών κι όχι μόνο είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή, καθώς πολλές εξ αυτών στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια ακατάλληλα για τις ανάγκες των υπηρεσιών και τους πολίτες.

Το αιτούμενο είναι να τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου προκειμένου να καταστεί και πάλι χρήσιμο σε υπηρεσίες και πολίτες.

Ακολουθεί η αναφορά:

 

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής έγγραφο του Δημάρχου του  Δ. Αλεξανδρούπολης κ Ευαγγέλου Λαμπάκη, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η παραχώρηση της Χρήσης του Παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης (σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά την απόφαση  1489/2017 του Σ.Τ.Ε.).

Από τον Νοέμβριο του 2002, οπότε και έγινε η μετακόμιση των υπηρεσιών του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Δραγάνας, το συγκεκριμένο κτίριο αφέθηκε στην τύχη του .

Στο πέρασμα αυτών των 17 περίπου ετών ουδεμία ενέργεια έγινε για την αξιοποίηση αυτών των κτιριακών υποδομών !

Πριν από μερικά χρόνια έγιναν ενέργειες, προκειμένου τμήμα αυτών των εγκαταστάσεων να δοθούν προς χρήση, αλλά και αυτές σταμάτησαν κάτω από το αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι ανάγκες σε κτιριακές εγκαταστάσεις των διαφόρων υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης είναι πολύ μεγάλες.

Εκτός από τις υπηρεσίες του Δήμου της Αλεξανδρούπολης οι οποίες κατά το πλείστον στεγάζονται σε ιδιόκτητα ακίνητα, όλες οι υπόλοιπες είναι σε ενοικιαζόμενα κτίρια   τα οποία πολλές φορές δεν είναι καθόλου εύχρηστα τόσο για τους ιδίους τους υπαλλήλους όσο  και  για τους πολίτες.

Μερικές από τις  υπηρεσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εγκαλελειμμένες κτιριακές υποδομές μετά από μια ριζική ανακαίνιση είναι:

·      Τμήμα των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

·        Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης

·        Οι Δασικές υπηρεσίες της περιοχής κ.ά

Στο πλαίσιο λοιπόν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας τακτοποιείται ιδιοκτησιακά το σύνολο του ακινήτου, αλλά και των αναγκών για στέγαση υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης, παρακαλούμε όπως εξετασθεί το αίτημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Best Of

Κικίλιας: Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στη ψήφο...

Μάχες χαρακωμάτων για τον Δήμο Χαλανδρίου, ενόψει εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δήμος Χαλανδρίου εξελίσσεται σε έναν από...

Η νεολαία δίπλα στον Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Την άνεση που τον διακρίνει στη σχέση...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης για το εκσυγχρονιστικό μέτρο κατά των αποδείξεων-μαϊμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης Παπαγιάννης ήταν καλεσμένος του Γιώργου...

Μαρία Καρακλιούμη και Διονύσης Μαρίνος συζητούν για το πώς μπορούμε να φρενάρουμε την (εθνική) φθορά

Του Μανώλη Κομνηνού   Μια συζήτηση που έδωσε αφορμές για τα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στον Οίκο των Σαούντ, συνιστά μια ντροπιαστική υπόκλιση της ισχυρότερης...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Κατερίνα Παναγοπούλου είπε ένα μεγάλο "ευχαριστώ", στους τηλεθεατές που της χάρισαν μια ακόμη...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα είναι επιεικής με την εποχή μας. Με την ατυχή συγκυρία να...