Παρέμβαση Δημοσχάκη για το παλαιό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ε.Λαμπάκη, σχετικά με την μεταβίβαση της χρήσης του παλαιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στον τοπικό Δήμο .

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από το 2002 που μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Δραγάνα, το παλαιό κτήριο απαξιώθηκε, λεηλατήθηκε κι έγινε άντρο ανομίας κι εστία μόλυνσης για την περιοχή.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι οι ανάγκες στέγασης αυτοδιοικητικών υπηρεσιών κι όχι μόνο είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή, καθώς πολλές εξ αυτών στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια ακατάλληλα για τις ανάγκες των υπηρεσιών και τους πολίτες.

Το αιτούμενο είναι να τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου προκειμένου να καταστεί και πάλι χρήσιμο σε υπηρεσίες και πολίτες.

Ακολουθεί η αναφορά:

 

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής έγγραφο του Δημάρχου του  Δ. Αλεξανδρούπολης κ Ευαγγέλου Λαμπάκη, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η παραχώρηση της Χρήσης του Παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης (σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά την απόφαση  1489/2017 του Σ.Τ.Ε.).

Από τον Νοέμβριο του 2002, οπότε και έγινε η μετακόμιση των υπηρεσιών του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Δραγάνας, το συγκεκριμένο κτίριο αφέθηκε στην τύχη του .

Στο πέρασμα αυτών των 17 περίπου ετών ουδεμία ενέργεια έγινε για την αξιοποίηση αυτών των κτιριακών υποδομών !

Πριν από μερικά χρόνια έγιναν ενέργειες, προκειμένου τμήμα αυτών των εγκαταστάσεων να δοθούν προς χρήση, αλλά και αυτές σταμάτησαν κάτω από το αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι ανάγκες σε κτιριακές εγκαταστάσεις των διαφόρων υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης είναι πολύ μεγάλες.

Εκτός από τις υπηρεσίες του Δήμου της Αλεξανδρούπολης οι οποίες κατά το πλείστον στεγάζονται σε ιδιόκτητα ακίνητα, όλες οι υπόλοιπες είναι σε ενοικιαζόμενα κτίρια   τα οποία πολλές φορές δεν είναι καθόλου εύχρηστα τόσο για τους ιδίους τους υπαλλήλους όσο  και  για τους πολίτες.

Μερικές από τις  υπηρεσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εγκαλελειμμένες κτιριακές υποδομές μετά από μια ριζική ανακαίνιση είναι:

·      Τμήμα των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

·        Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης

·        Οι Δασικές υπηρεσίες της περιοχής κ.ά

Στο πλαίσιο λοιπόν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας τακτοποιείται ιδιοκτησιακά το σύνολο του ακινήτου, αλλά και των αναγκών για στέγαση υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης, παρακαλούμε όπως εξετασθεί το αίτημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το...

Μανώλης Κοττάκης: Το διακύβευμα της διατήρησης της εξουσίας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Εικαστικά, η σκηνοθεσία της συνέντευξης...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην αποτύπωση της άφιξης του Εμμανουέλ Μακρόν στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους που ασχολούνται με την πολιτική, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδεικνύει δραματικά αργά αντανακλαστικά. Άργησε να βγάλει στο...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το πολιτικό πρόσωπο που θα πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας του...