Παπαδημούλης: Περισσότερες επενδύσεις στις χώρες που έχουν υποφέρει περισσότερο από την κρίση


 
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, αναφορικά με την «Καθιέρωση του προγράμματος InvestEU» (EstablishingtheInvestEUProgramme), και είπε τα εξής:
«Όπως είπε και ο Επίτροπος Κατάινεν, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενίσχυση των επενδύσεων.
Είμαστε ακόμη αρκετά πίσω από το επίπεδο των επενδύσεων προ κρίσης. Επομένως, τα βήματα που γίνονται με το InvestEU, κατά την άποψη της πολιτικής μας ομάδας, δεν είναι αρκετά.
Είναι γεγονός ότι η πρόταση που φέρνει το Ευρωκοινοβούλιο βελτιώνει την αρχική πρόταση της Κομισιόν σε αρκετά σημεία. Εντοπίζω όμως κάποια αρνητικά και κάποιους κινδύνους.
Υπάρχει ο κίνδυνος το InvestEU να αφαιρέσει κονδύλια από το Ταμείο Συνοχής και αυτό θα είναι απαράδεκτο, όταν έχουμε ήδη μείωση των κονδυλίων συνοχής στην πρόταση της Κομισιόν για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
Και ο δεύτερος κίνδυνος είναι να αδικηθούν οι πραγματικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Εμείς θα επιμείνουμε.
Περισσότερες επενδύσεις, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη αποεπένδυση και σε αυτές που έχουν υποφέρει περισσότερο από την ύφεση».
 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι