Παπαδημούλης: Κοινωνική συνοχή απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα


 
Χαιρετισμό και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές απευθύνει, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ανοιχτή συζήτηση με τίτλο “Το Μέλλον της Ευρώπης”, που έλαβε χώρα χθες 2 Φεβρουαρίου 2019, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών και σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδακαι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης, στο χώρο του Πολυκέντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.
Ακολουθεί το βίντεο-μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη:
«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 συνιστούν μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και κρίσιμη αναμέτρηση.
Ως πολίτες πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά, να κινητοποιηθούμε και να επιλέξουμε εάν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για την Ευρώπη, για τη χώρα μας και την κοινωνία μας, ή εάν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω σε σκοτεινέςεποχές, σε εποχές φόβου και εθνικιστικήςαναδίπλωσης.
Ποιες είναι όμως εκείνες οι προκλήσεις και ποια είναι εκείνα τα ζητήματα στα οποία οι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολίτες καλούνται να απαντήσουν με τη ψήφο τους; Γιατί οι ευρωεκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για όλους μας, και τι τελικά διακυβεύεται;
Πρώτον, διακυβεύονται οι θεμελιώδεις, ιδρυτικές αξίες της ΕΕ. Η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ευημερία, η ειρήνη και η ασφάλεια. Αξίες που με κόπο εφαρμόστηκαν και διατηρήθηκαν, και οι οποίες απειλούνται σήμερα από την άνοδο ακροδεξιών και ξενοφοβικών κομμάτων που σπέρνουν το διχασμό και μίσος στις κοινωνίες, που θέλουν να γυρίσουμε πίσω στους τυφλούς και αδιέξοδους εθνικισμούς και στα κλειστά σύνορα.
Δεύτερον, διακυβεύεται η κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, και οι προσπάθειες για ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσα από τις καταστροφικές πολιτικές της νεοφιλελεύθερης λιτότητας.
Αποδυναμώνονται διαρκώς τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, δεν προχωρούν οι απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, δεν έχουμε πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς.
Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε πολιτική κατεύθυνση, να αλλάξουμε πολιτική ατζέντα και να ακυρώσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις που δεν θέλουν την κοινωνική πρόοδο και ευημερία.
Πρέπει να μην αφήσουμε την ΕΕ να καταλήξει μια ήπειρος όπου ευημερούν οι αριθμοί, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στο περιθώριο.
Να μην αφήσουμε το χάσμα μεταξύ του ευρωπαϊκού Βορρά και του ευρωπαϊκού Νότου να μεγαλώνει, αλλά αντίθετα να προχωρήσουμε σε συγκλίσεις — οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές.
Τρίτον, διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας. Θέλουμε μια Ευρώπη με μεγαλύτερες κοινωνικές και εισοδηματικές ανισότητες και διακρίσεις;‘Η μια Ευρώπη με καλύτερη εργασία, ασφάλεια, ισχυρότερη δικαιοσύνη και περισσότερεςευκαιρίες; Θέλουμε μια Ευρώπη που θα έχει στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών της ή μια Ευρώπη που θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και θα κάνει πως δεν ακούει τις ανησυχίες των πολιτών της;
Η μαζική συμμετοχή στις ευρωεκλογές του 2019 είναι απαραίτητη για να καταφέρουμε να αλλάξουμε πορεία, να προωθήσουμε δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές και να επαναφέρουμε το «ευρωπαϊκό καράβι» σε ήρεμα νερά.
Η καμπάνια ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πολύ θετική και την στηρίζω ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με όλες μου τις δυνάμεις. Η πατρίδα μας πρέπει και μπορεί να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στην επόμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να καταφέρουμε περισσότερα από όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα.
Σας ευχαριστώ».

Best Of

Η ΝΔ αναζητεί “τρίτη λύση” για να κερδίσει τον Δήμο Χαλανδρίου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια "τρίτη λύση", που θα μπορούσε να...

Χαρίτσης: Το αποτέλεσμα των εκλογών θα διαψεύσει εκείνους που υποτιμούν τους πολίτες

«Η απόφαση μας να καταθέσουμε πρόταση μομφής προκύπτει από...

Σβίγκου: Η αντιδημοκρατική εκτροπή του κ. Μητσοτάκη

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News και στη...

Ανδρουλάκης: Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η ΝΔ αναζητεί “τρίτη λύση” για να κερδίσει τον Δήμο Χαλανδρίου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια "τρίτη λύση", που θα μπορούσε να...

Ο Άρης Ραβανός στον Βασίλη Ταλαμάγκα για τα καινούρια δεδομένα στη μάχη των εκλογών

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Άρης Ραβανός ήταν καλεσμένος του Βασίλη...

Ο Δημήτρης Μαύρος σε Καμπουράκη-Στάθη για τα… μυστικά των δημοσκοπήσεων

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο επικεφαλής της MRB Δημήτρης Μαύρος ήταν...

Το ξέσπασμα της Χριστίνας Ρήγου για τα σενάρια… τρόμου για χιόνια στην Αττική

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Κανένας δεν θα ξεχάσει ποιός (πρώην πρωθυπουργός) έβαψε… γκρίζο το Αιγαίο

  Της Μαρίκας Λυσιάνθη   "Θέλω  να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η ΝΔ αναζητεί “τρίτη λύση” για να κερδίσει τον Δήμο Χαλανδρίου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια "τρίτη λύση", που θα μπορούσε να έχει ουσιαστικές πιθανότητες επιτυχίας απέναντι στον σημερινό δήμαρχο, αναζητεί η Νέα Δημοκρατία για το Χαλάνδρι,...

Ο Άρης Ραβανός στον Βασίλη Ταλαμάγκα για τα καινούρια δεδομένα στη μάχη των εκλογών

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Άρης Ραβανός ήταν καλεσμένος του Βασίλη Ταλαμάγκα στο Κανάλι 1 του Πειραιά, το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να σχολιάσει τις τρέχουσες...

Ο Δημήτρης Μαύρος σε Καμπουράκη-Στάθη για τα… μυστικά των δημοσκοπήσεων

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο επικεφαλής της MRB Δημήτρης Μαύρος ήταν καλεσμένος του Δημήτρη Καμπουράκη και του Παναγιώτη Στάθη στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" της τηλεόρασης του...