Παπαδημούλης: Κοινωνική συνοχή απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα


 
Χαιρετισμό και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές απευθύνει, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ανοιχτή συζήτηση με τίτλο “Το Μέλλον της Ευρώπης”, που έλαβε χώρα χθες 2 Φεβρουαρίου 2019, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών και σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδακαι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης, στο χώρο του Πολυκέντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.
Ακολουθεί το βίντεο-μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη:
«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 συνιστούν μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και κρίσιμη αναμέτρηση.
Ως πολίτες πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά, να κινητοποιηθούμε και να επιλέξουμε εάν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για την Ευρώπη, για τη χώρα μας και την κοινωνία μας, ή εάν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω σε σκοτεινέςεποχές, σε εποχές φόβου και εθνικιστικήςαναδίπλωσης.
Ποιες είναι όμως εκείνες οι προκλήσεις και ποια είναι εκείνα τα ζητήματα στα οποία οι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολίτες καλούνται να απαντήσουν με τη ψήφο τους; Γιατί οι ευρωεκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για όλους μας, και τι τελικά διακυβεύεται;
Πρώτον, διακυβεύονται οι θεμελιώδεις, ιδρυτικές αξίες της ΕΕ. Η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ευημερία, η ειρήνη και η ασφάλεια. Αξίες που με κόπο εφαρμόστηκαν και διατηρήθηκαν, και οι οποίες απειλούνται σήμερα από την άνοδο ακροδεξιών και ξενοφοβικών κομμάτων που σπέρνουν το διχασμό και μίσος στις κοινωνίες, που θέλουν να γυρίσουμε πίσω στους τυφλούς και αδιέξοδους εθνικισμούς και στα κλειστά σύνορα.
Δεύτερον, διακυβεύεται η κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, και οι προσπάθειες για ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσα από τις καταστροφικές πολιτικές της νεοφιλελεύθερης λιτότητας.
Αποδυναμώνονται διαρκώς τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, δεν προχωρούν οι απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, δεν έχουμε πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς.
Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε πολιτική κατεύθυνση, να αλλάξουμε πολιτική ατζέντα και να ακυρώσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις που δεν θέλουν την κοινωνική πρόοδο και ευημερία.
Πρέπει να μην αφήσουμε την ΕΕ να καταλήξει μια ήπειρος όπου ευημερούν οι αριθμοί, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στο περιθώριο.
Να μην αφήσουμε το χάσμα μεταξύ του ευρωπαϊκού Βορρά και του ευρωπαϊκού Νότου να μεγαλώνει, αλλά αντίθετα να προχωρήσουμε σε συγκλίσεις — οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές.
Τρίτον, διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας. Θέλουμε μια Ευρώπη με μεγαλύτερες κοινωνικές και εισοδηματικές ανισότητες και διακρίσεις;‘Η μια Ευρώπη με καλύτερη εργασία, ασφάλεια, ισχυρότερη δικαιοσύνη και περισσότερεςευκαιρίες; Θέλουμε μια Ευρώπη που θα έχει στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών της ή μια Ευρώπη που θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και θα κάνει πως δεν ακούει τις ανησυχίες των πολιτών της;
Η μαζική συμμετοχή στις ευρωεκλογές του 2019 είναι απαραίτητη για να καταφέρουμε να αλλάξουμε πορεία, να προωθήσουμε δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές και να επαναφέρουμε το «ευρωπαϊκό καράβι» σε ήρεμα νερά.
Η καμπάνια ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πολύ θετική και την στηρίζω ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με όλες μου τις δυνάμεις. Η πατρίδα μας πρέπει και μπορεί να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στην επόμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να καταφέρουμε περισσότερα από όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα.
Σας ευχαριστώ».

Best Of

Ο Χάρης Ρώμας ανοίγει περπατησιά για τον Δήμο Χαλανδρίου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Το όνομα του Χάρη Ρώμα αρχίζει και...

Η ευρωπαϊκή αύρα που φέρνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με τις εκλογές να πλησιάζουν, ο Δημήτρης...

Φ. Κρανιδιώτης: Φτάνουν πια οι ενοχές

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης Πηγή: newsbreak.gr   Χθες έγιναν δύο χυδαιότητες. Κατά...

Κικίλιας: Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποιος μπορεί να διαχειριστεί πολλαπλές κρίσεις

«Όταν μιλάμε για τουρισμό, μιλάμε για έναν πολυεπίπεδο μοχλό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δειλός, μοιραίος και άβουλος. Ο σχολιαστής κάθε τραγωδίας της (δικής του) Αμερικής

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Πάλι διαπιστώσεις εκ των υστέρων. Πάλι... σχολιασμός...

Το ξέσπασμα των Ομπάμα για την κατάργηση του δικαιώματος στις αμβλώσεις

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Τώρα είναι αργά, και το καταλαβαίνουν και...

Τι ντροπή, Θεέ μου… Στη μεγαλύτερη Δημοκρατία στον κόσμο…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τόση πρόοδος χαμένη... Μισός αιώνας, και βάλε....

Ο Χάρης Ρώμας ανοίγει περπατησιά για τον Δήμο Χαλανδρίου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Το όνομα του Χάρη Ρώμα αρχίζει και...

Η ευρωπαϊκή αύρα που φέρνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με τις εκλογές να πλησιάζουν, ο Δημήτρης...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Δειλός, μοιραίος και άβουλος. Ο σχολιαστής κάθε τραγωδίας της (δικής του) Αμερικής

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Πάλι διαπιστώσεις εκ των υστέρων. Πάλι... σχολιασμός στα όρια του επικηδείου. Πάλι τα ίδια... Ο Τζο Μπάιντεν, βγαλμένος από τους "Μοιραίους" του...

Το ξέσπασμα των Ομπάμα για την κατάργηση του δικαιώματος στις αμβλώσεις

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Τώρα είναι αργά, και το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι. Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα ωστόσο, δίνουν τη μάχη τους, μέσω των...

Τι ντροπή, Θεέ μου… Στη μεγαλύτερη Δημοκρατία στον κόσμο…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τόση πρόοδος χαμένη... Μισός αιώνας, και βάλε. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην...