• 17 Ιανουαρίου, 2021

Ένα "πακέτο" (Τσίπρα), με κωδικό όνομα… "αναποφάσιστοι (και… ξενερωμένοι) ψηφοφόροι"


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Το πακέτο μέτρων του Ζαππείου, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, με… πολιτικό ντεκόρ το οικονομικό επιτελείο, είχε εξαρχής συγκεκριμένη δομή και στόχευση.
Η χρονική συγκυρία προφανής: Να αλλάξει την ατζέντα από τα… κότερα, αλλά και να πάρει πάσα από τις στρατηγικές αστοχίες της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να φέρει τη δημόσια συζήτηση σε θέματα που ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι τον διευκολύνουν.
Η στόχευση, ακόμη πιο συγκεκριμένη και ξεκάθαρη: Το ανεξάντλητο κοινωνικό ακροατήριο των αναποφάσιστων και.. ξενερωμένων ψηφοφόρων. Εκείνων που ψήφισαν το 2015 ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, και σήμερα δηλώνουν απογοητευμένοι, έως εξοργισμένοι.
Τα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης δεν συνεπάγονται αυτονόητα ότι θα τους ξαναφέρουν στην κάλπη για τον Αλέξη Τσίπρα. Εκείνο που ήθελε ο Πρωθυπουργός ήταν να βάλει στη ζυγαριά της προσωπικής στάθμισης που κάνει ο καθένας, τι δίνει ο Τσίπρας και τι… δεν δίνει ο Μητσοτάκης.
Εδώ που έχουμε φτάσει άλλωστε, εκεί θα κριθούν οι εκλογές. Κάτι που καταλαβαίνουν όλοι δεν μεγάλωσαν, ή δεν ζουν… σε γυάλα.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...