Παιδικά Χωριά SOS: Γονιός δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι..

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook τα Παιδικά Χωριά SOS περιγράφουν τη διαδρομή αγάπης για τις υποψήφιες μητέρες που αναλαμβάνουν να φροντίζουν και να υποστηρίζουν παιδιά, μακριά από τη βιολογική οικογένειά τους.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

“Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι… Γι’αυτό κι εμείς στα Παιδικά Χωριά SOS έχουμε δημιουργήσει μία εκπαιδευτική σχολή για τις υποψήφιες Μητέρες SOS, στην οποία «διδάσκεται» τι σημαίνει να φροντίζει και να υποστηρίζει κανείς παιδιά τα οποία δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τη βιολογική τους οικογένεια.

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ένας ακόμη κύκλος εκπαίδευσης, όπου οι υποψήφιες Μητέρες SOS είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες και τους φόβους τους, να ακούσουν από το ίδιο το προσωπικό φροντίδας τι σημαίνει φροντίδα ενός παιδιού σε 24ωρη βάση και τι είναι αυτό που τους δίνει δύναμη να συνεχίζουν, καθώς και να λάβουν χρήσιμες οδηγίες και πρακτικές από το επιστημονικό προσωπικό μας για το ρόλο που πρόκειται να αναλάβουν. Ευχαριστούμε όλες τις υποψήφιες Μητέρες SOS για την αφοσίωσή τους, τη δέσμευση και την αγάπη με την οποία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν και τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία!”.

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος