• 27 Οκτωβρίου, 2020

(Πάλι) η Φλόριντα, λοιπόν…

 (Πάλι) η Φλόριντα, λοιπόν…

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Τόσο όμορφη Πολιτεία. Και τόσο… σκανδαλωδώς κρίσιμη για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου. Όπως και το 2000, όταν πρακτικά έκρινε τη μάχη για το Οβάλ Γραφείο υπέρ του Τζορτζ Μπους του νεώτερου, με “θύμα” τον Αλ Γκορ, η Φλόριντα δείχνει να είναι η Πολιτεία που μπορεί να κρίνει τα πάντα και στις φετινές προεδρικές εκλογές.

Γι’ αυτό και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κουράζεται να πραγματοποιεί περιοδείες και ομιλίες σχεδόν σε… κάθε συνοικία της, δαπανώντας μεγάλα χρηματικά σε διαφημίσεις, και στοχεύοντας κυρίως στο εκλογικό σώμα των ηλικιωμένων.

Το 2016, ο Τραμπ επικράτησε της Χίλαρι Κλίντον με διαφορά 17% στους άνω των 65 ετών ψηφοφόρων. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αντιστροφή της κατάστασης στη Φλόριντα, με τον Τζο Μπάιντεν να έχει προβάδισμα 15% στους ίδιους ψηφοφόρους.

Αν οι αριθμοί δεν μεταβληθούν ριζικά και επιβεβαιωθούν στην κάλπη, ο Τζο Μπάιντεν θα κερδίσει τη Φλόριντα. Και μαζί την προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, από το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου κιόλας.

Δηλαδή, δεν θα ζήσουμε το θρίλερ που περιμένουν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές. Και αυτή την παράμετρο την έχει συνειδητοποιήσει πλήρως ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...