Ο Kanye West ως… λαγός του Τραμπ για να “κλέψει” ψήφους από τον Μπάιντεν

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η επιμονή του Kanye West να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ, και μάλιστα στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας, τον Νοέμβριο, ξενίζει. Και υποψιάζει για τις πραγματικές στοχεύσεις του.

Ο διάσημος ράπερ επιβεβαίωσε με συνέντευξή του στο περιοδικό “Forbes” ότι οργανώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες της υποψηφιότητάς του, για να τρέξει ως ανεξάρτητος, αναγνωρίζοντας ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του, μόλις 4 μήνες πριν από την αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Ο Kanye West επανέλαβε τα καλά λόγια του για τον Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Αμερική έχει ανάγκη στη δεδομένη συγκυρία από “κάτι παραπάνω”. Και εξήγησε ότι στόχευση της καμπάνιας του είναι οι ψήφοι των Αφρο-Αμερικανών, στη σκιά του κινήματος Black Lives Matter.

Στην παραδοχή αυτή, εκ μέρους του συζύγου της Κιμ Καρντάσιαν, βρίσκεται και η… ταμπακιέρα. Πρακτικά, ο Kanye West θέτει υποψηφιότητα ως “λαγός” του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να “κλέψει” ψήφους Αφρο-Αμερικανών από τον Τζο Μπάιντεν, ένα κοινό που θεωρεί χαμένο για τον ίδιο ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου.

Πρακτικά, λειτουργεί κατ’ αντιστοιχία όπως ο Ρος Περό στις προεδρικές εκλογές του 1992, η υποψηφιότητα του οποίου αφαίρεσε από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο όσες ψήφους χρειάζονταν, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ ο… Μπιλ Κλίντον.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος