• 29 Νοεμβρίου, 2020

Ο φίλος του Πούτιν αποφάσισε να… πυρπολήσει την Ιταλία (και την Ευρώπη)


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Ένα τέκνο της συγκυρίας, με συστημικά χαρακτηριστικά, αυθόρμητη τάση προς τον λαϊκισμό, και φυσικό ταλέντο να κατανοεί εγκαίρως τις τάσεις της κοινωνίας. Και να καταφέρνει να τις εκφράσει πειστικά.
Ο Ματέο Σαλβίνι πήρε την απόφαση να… πυρπολήσει την Ιταλία, και κατά συνέπεια την Ευρώπη, πυροδοτώντας πολιτικές εξελίξεις, αβεβαιότητα και μάλλον αναπόφευκτα νέες κάλπες στη χώρα με την οικονομία… κλώνο της Γερμανίας. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, με τους πολίτες που υποκύπτουν στον συναισθηματισμό περισσότερο ακόμη και από εμάς τους Έλληνες, εξελίχτηκε την τελευταία δεκαετία σε εστία μόνιμου προβληματισμού για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, στο ξεκίνημα της διαρκούς κρίσης αυτής της δεκαετίας, το ιερατείο των Βρυξελλών ξερίζωσε από την ηγεσία της Ρώμης τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να… έχει ήσυχο το κεφάλι του.
Ο επικεφαλής της Λέγκας μοιάζει πολύ με τον “Καβαλιέρε”. Και η τρέχουσα συγκυρία τον καθιστά περισσότερο… επικίνδυνο. Άλλωστε, είναι φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Και δεν κουράζεται να επισημαίνει ότι, η Ιταλία και η Ευρώπη πρέπει να έρθουν πιο κοντά στη Μόσχα.
Μάλλον λοιπόν δεν είναι τυχαίες οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αιώνια Πόλη. Τουλάχιστον, αυτό δείχνουν τα… πλατιά χαμόγελα του Κρεμλίνου.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...