• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Τσιόδρας ως… προπομπός του Παπαδήμου;


 
 
Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”
 
 
Η ανάληψη της ευθύνης του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Δημήτρη Τσιόδρα, στο περιθώριο της μετακόμισης του Κωνσταντίνου Ζούλα στην ΕΡΤ, δεν ήταν φυσικά έκπληξη.
 
Έχει ωστόσο αξία να διαπιστώσει κανείς, στους μήνες που θα ακολουθήσουν, αν η συγκεκριμένη επιλογή Μητσοτάκη θα λειτουργήσει ως… προπομπός της έλευσης του Λουκά Παπαδήμου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
Ο Δημήτρης Τσιόδρας έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη των εκλογών της 7ης Ιουλίου στην Α’ Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία, δεν κατάφερε ωστόσο να κερδίσει μια θέση στη Βουλή.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εκτιμά εξαιρετικά, και η αξιοποίησή του στο Μέγαρο Μαξίμου είχε προδιαγραφεί ως δεδομένη. Ο Δημήτρης Τσιόδρας ωστόσο, υπήρξε στενός συνεργάτης του Λουκά Παπαδήμου, όταν ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, από τα τέλη του 2011, μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2012.
 
Αρκετοί θεωρούν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει να μην συναινέσει στην ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.
 
Μετριοπαθής, με διεθνή αναγνώριση και προσβάσεις, και χωρίς να προκαλεί τις αντιδράσεις άλλων υποψηφιοτήτων από τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Άννας Διαμαντοπούλου, η περίπτωση Παπαδήμου φαντάζει «ενδιαφέρουσα».

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...