• 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Τσίπρας, τα "δώρα" και τα… σποτάκια των εκλογών (του Οκτωβρίου 2019)


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Όπως ακριβώς περίμεναν όλοι…
Ο Πρωθυπουργός βρήκε το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για κοινωνικές διευκολύνσεις, ως την καλύτερη αφορμή για να “πουλήσει” το αφήγημα της αλλαγής σελίδας στην οικονομία, στη σκιά και της κατάθεσης του προϋπολογισμού, στον οποίο είναι προφανές ότι, επενδύει ρητορικά η κυβέρνηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και να επιχειρεί να του προσάψει τοξικά, αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, για τους συνταξιούχους, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, το δημόσιο.
Μεταξύ άλλων μάλιστα, και “αγκαζέ” με μια σειρά από “δώρα” που, φάνηκε ότι ετοιμάζει για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ενόψει εκλογών, ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε και τα… σποτάκια που θα σχεδιάσει το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ: Με τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για “4ο Μνημόνιο”.
Και ακόμη, έχουμε δρόμο μπροστά μας, εφόσον οι εκλογές διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019, όπως επανέλαβε και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...