• 3 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Τσίπρας σε ρόλο… lead-in για τον Αυτιά


 
Του Μανώλη Κομνηνού
 
Από βήματος Βουλής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για πολλούς και πολλά, με την παρέμβασή του στον απόηχο κοινωνικών πρωτοβουλιών από την πλευρά της κυβέρνησης.
Στάθηκε στο κλίμα που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα, η ονομαστική αναφορά του στον Γιώργο Αυτιά ωστόσο, έχει την (προχωρημένη) σημασία της.
Ο απόλυτος κυρίαρχος της τηλεθέασης, όχι μόνο στην πρωινή ζώνη, αλλά συνολικά στην ελληνική τηλεόραση, έχει οικοδομήσει μια σταθερή, συνεπή και αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία.
Κυρίως, με τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, εκείνες που δοκιμάστηκαν περισσότερο, και πλήρωσαν βαρύ τίμημα από τις πρωθυπουργικές θητείες Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Τσίπρα, στα χρόνια της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων.
Ο Γιώργος Αυτιάς “έπαιξε άμυνα” για τους συνταξιούχους, επί σειρά πολλών μηνών, ανέδειξε την αναγκαιότητα να διορθωθεί η αδικία εις βάρος τους, και με την προστιθέμενη δυναμική της εκπομπής του, την οποία παρακολουθούν μισό εκατομμύριο Έλληνες, ανάγκασε το πολιτικό σύστημα, και κυρίως τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να φρενάρει τις περαιτέρω περικοπές των συντάξεων.
Υπό μια έννοια, και εισπράττοντας την ικανοποίηση του δημοσιογράφου ο οποίος, έκανε τη δουλειά του και έσπρωξε την πολιτική εξουσία στη σωστή για την κοινωνία κατεύθυνση, ο Γιώργος Αυτιάς δικαιούται να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα, όπως και τους προκατόχους του μνημονιακούς ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς λειτούργησαν ως… lead-in για την εκπομπή του.

Μανώλης Κομνηνός

Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος

Διαβάστε Ακόμα...