Ο Τσίπρας αποκάλυψε το… πρώτο ημίχρονο της ατζέντας των εθνικών εκλογών


 
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο με το πακέτο των κοινωνικών μέτρων.
Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασής του:
 
Μετά από 8 χρόνια θυσιών από τον ελληνικό λαό, έχουν ξημερώσει οι μέρες της δικαίωσης. Η κυβέρνησή μας εργάστηκε σκληρά και με σεβασμό απέναντι σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που πέρασε δύσκολα τον καιρό της κρίσης.
Από τον Αύγουστο του 2018, έχει ξεκινήσει μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που αποκαθιστούν σταδιακά τις αδικίες που γέννησε η κρίση & τα μνημόνια. Αυτός ήταν και ο στόχος μας. Να φτάσουμε στο τέλος των μνημονίων, με την κοινωνία όρθια και με ασφάλεια για την οικονομία.
Από τον Αύγουστο του 2018: Επαναφέραμε την ισχύ των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%. Καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους. Αποδώσαμε ξανά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το ποσό της υπεραπόδοσης στους πολλούς.
Δεσμευθήκαμε στη ΔΕΘ και υλοποιήσαμε τα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας: Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών, τις προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και την προστασία της πρώτης κατοικίας
Τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών είναι μόνιμα. Διότι η ελληνική οικονομία μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να τα εντάξουμε στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας. Δεν πρόκειται για παρεμβάσεις μόνο φιλολαϊκές αλλά και φιλοαναπτυξιακές.
 

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...