• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Τραμπ του 2020 λέγεται… Μπέρνι Σάντερς. Και η Wall Street αυτοκτονεί…

 Ο Τραμπ του 2020 λέγεται… Μπέρνι Σάντερς. Και η Wall Street αυτοκτονεί…

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Πιτ Μπούτετζετζ δανείστηκαν στοιχεία της καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012, για να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Αν ο δεύτερος καταφέρει να αναιρέσει μέρος της δυσπιστίας της κοινότητας των Αφρο-Αμερικανών προς το πρόσωπό του, τότε θα μπορεί βάσιμα να προσδοκά ότι θα κερδίσει το χρίσμα. Και στη συνέχεια θα… εξορίσει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Ακόμη κι έτσι όμως, υπάρχει η εξαιρετικά προχωρημένη πιθανότητα η αμερικανική πολιτική να έχει αλλάξει… πίστα. Επειδή έχει αλλάξει… πίστα η αμερικανική κοινωνία. Και αντί για τον επόμενο Μπαράκ Ομπάμα, να αναζητεί τον επόμενο… Μπέρνι Σάντερς.

Αν αυτή η υποψία επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα στις κάλπες του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι προφανές ότι, ο Τραμπ του 2020 λέγεται… Μπέρνι Σάντερς. Με την Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ στο πλευρό του. Και, το “βαθύ κράτος” της Ουάσινγκτον και της Wall Street επαναλαμβάνει με τον… παππούλη από το Βερμόντ, το λάθος του 2016 με τον… τοξικό Τραμπ. Μπαίνει απέναντί του. Και εξ αντανακλάσεως του χαρίζει την… πλειοψηφία της κοινωνίας.

Το πρώην αφεντικό της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάνκφεϊν υποστήριξε ότι μια ενδεχόμενη εκλογή του Μπέρνι Σάντερς στην Προεδρία των ΗΠΑ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία.

Κάτι αντίστοιχο… ακουγόταν το 2016 για τον Ντόναλντ Τραμπ. Και… το αποτέλεσμα το ζούμε.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...