• 29 Νοεμβρίου, 2020

Ο Τραμπ σκέφτεται να… απελάσει τον θρύλο του "Watergate"


 
Του Φριξου Παλαιολόγου
 
Στα μέσα Αυγούστου, όταν πληροφορήθηκε τις σχετικές φήμες, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να αναζήτησε στο τηλέφωνο τον Μπομπ Γούντγουορντ, προκειμένου να τον ρωτήσει ευθέως, για το αν ετοίμαζε βιβλίο για τον Λευκό Οίκο.
Ο θρύλος του “Watergate”, που μαζί με τον Καρλ Μπερνστάιν αποκάλυψαν μέσω της “Washington Post”, το σκάνδαλο το οποίο γκρέμισε τον Ρίτσαρντ Νίξον, και τον οδήγησε σε ατιμωτική παραίτηση από το Οβάλ Γραφείο… δεν απάντησε ποτέ.
Και ο Τραμπ κατάλαβε.
Γι’ αυτό και στις εβδομάδες που ακολούθησαν, ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε ένα μπαράζ επιθέσεων “δολοφονίας χαρακτήρα” του Μπομπυ Γούντγουορντ, μέσω του Twitter, επιχειρώντας να τον απαξιώσει.
Φυσικά, δεν τα κατάφερε, και έτσι, πέρασε πλέον σε οργισμένη επίθεση, μετά την επιβεβαίωση των φημών.
Ο Μπομπ Γούντγουορντ κυκλοφόρησε βιβλίο, με τίτλο “Φόβος”, για τον Λευκό Οίκο του Τραμπ, περιλαμβάνοντας στοιχεία που οδηγούν τον σημερινό ένοικο του Οβάλ Γραφείου στα… όριά του.
Στο βιβλίο, υπάρχουν εδάφια για απαξιωτικές αποστροφές του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, στρατηγού Τζον Κέλι, και του Υπουργού Άμυνας, στρατηγού Τζέιμς Μάτις, για τον Τραμπ, με τον πρώτο να αποκαλεί τον Αμερικανό Πρόεδρο “ηλίθιο”, και τον δεύτερο να αμφισβητεί τη διανοητική ικανότητά του.
Μετά την προδημοσίευση των σχετικών αποσπασμάτων, ο Ντόναλντ Τραμπ σήκωσε το τσεκούρι του πολέμου. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ο Προσωπάρχης Τζον Κέλι και ο Υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις προχώρησαν σε επίσημες διαψεύσεις, ενώ ο ίδιος ο Τραμπ περιγράφει τον Μπομπ Γούντγουορντ ως… πράκτορα των Δημοκρατικών, που σκοπό έχει να προκαλέσει ζημιά στην Προεδρία και τους Ρεπουμπλικανούς, στην τελική ευθεία για τις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.
Στο Twitter πάντως, αρκετοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ προτρέπουν τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ να… απελάσει τον θρυλικό δημοσιογράφο από τη χώρα.
Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, και τις επίσημες ανακοινώσεις:
 Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...