• 9 Αυγούστου, 2020

Ο Τραμπ προσπαθεί να ξανακερδίσει τις εκλογές, χρησιμοποιώντας… τον Ομπάμα

 Ο Τραμπ προσπαθεί να ξανακερδίσει τις εκλογές, χρησιμοποιώντας… τον Ομπάμα

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Το χαρτί Ομπάμα επιχειρεί να τραβήξει και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ, αδιαφορώντας για τη διαπιστωμένη αλήθεια της ρήσης περί της επανάληψης της Ιστορίας ως φάρσα ή τραγωδία.

Όπως έκανε το 2016 απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ βάζει τον προκάτοχό του στο κάδρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Επιχειρεί να αξιοποιήσει την απογοήτευση από τα πεπραγμένα του Ομπάμα, και να εμφανιστεί και πάλι ο ίδιος ως αντισυστημικός.

Φυσικά, το 2020, δεν είναι 2016. Τότε, η φθορά της διακυβέρνησης Ομπάμα ήταν προφανής. Η Χίλαρι Κλίντον αφόρητα τοξική. Και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε πεπραγμένα στο Οβάλ Γραφείο για να απολογηθεί.

Σήμερα, η κατάσταση είναι διαφορετική, και αυτονόητα δυσμενής για τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου. Τα αρνητικά της Προεδρίας Ομπάμα έχουν ξεχαστεί κατά πλειοψηφία. Ο Τζο Μπάιντεν είναι μετριοπαθής και συμπαθής, δεν προκαλεί λοιπόν αντισυσπειρώσεις, όπως έκανε η Χίλαρι Κλίντον. Και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ μετράει 4 χρόνια στον Λευκό Οίκο, έχοντας την άβολη υποχρέωση να απολογείται για όσα έκανε ή…. δεν έκανε.

Παρόλαυτά, συνεχίζει τον… κανιβαλισμό της περιόδου Ομπάμα. Φυσικά, μέσω του Twitter:

 

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...