Ο Τραμπ ποντάρει… τα ρέστα του στα debates

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Στα debates που, κάποτε, έβγαζαν Πρόεδρο. Εκεί εστιάζουν ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του την προσοχή τους, βλέποντας να μειώνουν τη διαφορά από τον Τζο Μπάιντεν, και να βελτιώνουν την εικόνα τους σε Πολιτείες-κλειδιά για τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, αλλά να βλέπουν ακόμη… την πλάτη του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Στο Οβάλ Γραφείο εκτιμούν ότι, στις τηλεμαχίες που θα διεξαχθούν, ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει την ευκαιρία να… κακοποιήσει τον Τζο Μπάιντεν, και να αναδείξει τις αδυναμίες και τις υστερήσεις του. Προσδοκούν έτσι ότι, θα δείξουν ότι ο Αμερικανός πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί διακυβέρνησης Ομπάμα, δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση. Και θα αποτρέψουν αναποφάσιστους ψηφοφόρους από το να προσέλθουν στην κάλπη και να τον στηρίξουν.

Το πρώτο debate είναι προγραμματισμένο για τις 29 Σεπτεμβρίου στο Κλίβελαντ, με συντονιστή τον Chris Wallace του Fox News.

Στις 7 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στη Γιούτα το debate των υποψηφίων Αντιπροέδρων, Μάικ Πενς και Κάμαλα Χάρις, με συντονίστρια τη Susan Page της USA Today.

Το δεύτερο προεδρικό debate θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι, στις 15 Οκτωβρίου, με συντονιστή τον Steve Scully του C-SPAN, ενώ το τρίτο και τελευταίο debate ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου στο Τενεσί, με συντονίστρια την Kristen Welker του NBC.

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος