Ο Τραμπ… περισσότερο μόνος στον Λευκό Οίκο


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Τα αμερικανικά ΜΜΕ, ακόμη και εκείνα που συνεχίζουν να στηρίζουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τη σημερινή ηγετική πραγματικότητα στον Λευκό Οίκο, καταλήγουν εσχάτως στο ίδιο, παρόμοιο συμπέρασμα. Όσο περνάει ο καιρός, ο Ντόναλντ Τραμπ αισθάνεται περισσότερο μόνος στο Οβάλ Γραφείο.
Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες τοποθετήσεις του, φέρεται να έχει αιφνιδιαστεί από τη δυναμική την οποία έχει αναπτύξει η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Κι αυτό διότι, τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν αυτό που… όλοι υποψιάζονταν. Ο επί οκταετία Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, την περίοδο της διακυβέρνησης Ομπάμα, διαθέτει στοιχεία που του επιτρέπουν να “φλερτάρει” με ένα κρίσιμο μέρος της κοινωνικής βάσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως κανένας άλλος.
Αν η τάση αυτή δεν ανακοπεί, και ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, οι προεδρικές εκλογές του 2020 για τις ΗΠΑ… έχουν ήδη κριθεί. Και αυτό, το καταλαβαίνει πρώτος από όλους ο Ντόναλντ Τραμπ.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής