Ο Τραμπ… πάτησε το κουμπί (για την επανάληψη του “αδιανόητου”)

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Από το Μίσιγκαν, στην Αϊόβα, πολλά… tweets δρόμος. Μερικές ώρες πριν η Γερουσία ψηφίσει για την… απαλλαγή του από την πρόταση καθαίρεσής του από την Προεδρία των ΗΠΑ, που έχουν προωθήσει οι Δημοκρατικοί, μέσω της δικής τους πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε… στα καλύτερά του.

Το επιτελείο της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου, μερικές μόλις μέρες πριν την Σούπερ Τρίτη της 4ης Φεβρουαρίου, εκεί όπου οι διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος θα… ματώσουν, στην Αϊόβα και σε άλλες κρίσιμες Πολιτείες, ξεδιπλώνει τη στρατηγική για την επανεκλογή Τραμπ, πιάνοντας το νήμα από εκεί όπου το άφησε το 2016.

Τότε, ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου ηττήθηκε πανηγυρικά από τη Χίλαρι Κλίντον στη λαϊκή ψήφο, επικράτησε ωστόσο ακόμη πιο… πανηγυρικά στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, επειδή το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είχε στοχευμένα επιλέξει μεγάλες Πολιτείες-κλειδιά, όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, που παραδοσιακά ψήφιζαν Δημοκρατικούς.

Ο Τραμπ έχει ενισχύσει τις συγκεκριμένες Πολιτείες με προγράμματα ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας, και προσδοκά να τις ξανακερδίσει, ώστε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση έναντι του αντιπάλου που θα επιλέξουν να βάλουν απέναντί του οι Δημοκρατικοί.

Επιπροσθέτως, ξεκίνησε από τώρα να επισκέπτεται τις συγκεκριμένες Πολιτείες, για να διατηρήσει “ζεστή” την κοινωνική βάση που τον εμπιστεύτηκε πριν από τέσσερα χρόνια, και να εκμεταλλευτεί τον εσωκομματικό εμφύλιο των Δημοκρατικών, μέχρι να προκύψει ο τελικός νικητής στην… απέναντι όχθη.

Στο Μίσιγκαν και την Αϊόβα βρέθηκε την Πέμπτη. Μέσα σε ελάχιστες ώρες. Σε μαζικές συγκεντρώσεις οπαδών του. Φυσικά… γελούσε με την καρδιά του. Αποδεικνύεται σκληρός παίκτης. Και το ξέρει. Το κουμπί για την επανάληψη του “αδιανόητου”, δηλαδή την επανεκλογή του, έχει ήδη πατηθεί.

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος