Ο Τραμπ ξεκίνησε τον… πόλεμο που δεν μπορούσε να αποφύγει

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Ερχόταν και… το βλέπαμε όλοι. Η διαρροή αποσπασμάτων του βιβλίου του Τζον Μπόλτον για την παρουσία του στον Λευκό Οίκο, που προσπαθεί να μπλοκάρει το Οβάλ Γραφείο, ξεκίνησε τον… πόλεμο που δεν μπορούσε να αποφύγει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ… ξέσπασε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter κατά του Τζον Μπόλτον, και τη σκυτάλη πήρε η Κέιλι ΜακΕνένι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Αμφότεροι, εστίασαν μεταξύ άλλων σε μια αυταπόδεικτη πτυχή της σύγκρουσης. Ο Τζον Μπόλτον, ως απόλυτο γεράκι της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ήταν θιασώτης… πολέμων παντού στον πλανήτη, την περίοδο που θήτευσε ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.. Δεν είναι λοιπόν ιδιαίτερα δύσκολο για τον Ντόναλντ Τραμπ να τον παρουσιάσει ως τον… κακό της Ιστορίας.

Απ’ την άλλη, στο βιβλίο του, ο Τζον Μπόλτον καταγράφει διάφορες αξιοσημείωτες στιγμές. Από την προσπάθεια του Τραμπ να ζητήσει τη στήριξη της Κίνας στην αμερικανική αγροτική παραγωγή, ώστε να βελτιωθούν οι πιθανότητες επανεκλογής του, μέχρι την άγνοιά του για το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, την εκτίμηση ότι η Φινλανδία… ανήκε στη Ρωσία, και ότι θα μπορούσε να εισβάλλει στη Βενεζουέλα.

Και φυσικά, για τα… γέλια του Βλαντιμίρ Πούτιν πίσω από κλειστές πόρτες, κάθε φορά που ολοκλήρωνε μια διαπραγμάτευση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

 

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής