• 14 Ιουλίου, 2020

Ο Τραμπ θυσιάζει τον Αντιπρόεδρό του για… την κόρη του

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Στο πλαίσιο της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Fox News την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν αποκαλυπτικός για μια σειρά από σκέψεις του.

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο 73χρονος 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στην εκπομπή που… λατρεύει, “Fox & Friends”, στο διάσημο αμερικανικό συντηρητικό δίκτυο, αποκαλύπτοντας πτυχές της στρατηγικής του μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020, και την προσπάθειά του να επανεκλεγεί στο Οβάλ Γραφείο.

Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου προέβλεψε ότι θα βρει απέναντί του τον Τζο Μπάιντεν, εκτός κι αν κάνει την έκπληξη ο Μπέρνι Σάντερς ή η Ελίζαμπεθ Ουόρεν, και εμφανίστηκε… σχεδόν βέβαιος για την επανεκλογή του.

Όταν ρωτήθηκε ωστόσο για το αν θα στήριζε το 2024 τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς ως υποψήφιο για την Προεδρία, δηλαδή όπως συνέβη με τον Μπιλ Κλίντον και τον Αλ Γκορ, όταν ο πρώτος προσπάθησε να περάσει τη σκυτάλη στον δεύτερο το 2000, χωρίς επιτυχία, ο Ντόναλντ Τραμπ… σφύριζε αδιάφορα, αν και επαίνεσε το “θεσμικό ταίρι” του.

Ο δισταγμός του Τραμπ έγκειται στον σχεδιασμό του να κάνει… χώρο για την Ιβάνκασ Τραμπ, ώστε η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ να διεκδικήσει στο μέλλον να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Αμερικής. Και ο σχεδιασμός αυτός περνάει μέσα από τη… θυσία του Μάικ Πενς.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...