• Δεκέμβριος 7, 2019

Ο Τραμπ βρήκε δεύτερο… εξιλαστήριο θύμα για τις Ενδιάμεσες Εκλογές

 Ο Τραμπ βρήκε δεύτερο… εξιλαστήριο θύμα για τις Ενδιάμεσες Εκλογές


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Το δεύτερο… εξιλαστήριο θύμα των Ενδιάμεσων Εκλογών βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πρόσωπο της Κίρστεν Νίλσεν.
Η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παίρνει… την άγουσα για τα αποδυτήρια της πολιτικής ζωής της Ουάσινγκτον, μια εβδομάδα μετά το αποτέλεσμα των Ενδιάμεσων Εκλογών, που στερησε από τους Ρεπουμπλικανούς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία πέρασε πλέον στα χέρια των Δημοκρατικών, δυσκολεύοντας τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ για το δεύτερο μισό της θητείας του.
Το σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσε η εμβληματική “Washington Post”, η οποία βρίσκεται σε διαρκή… εμπόλεμη κατάσταση με το Οβάλ Γραφείο, επικαλούμενη πηγές μέσα από τον Λευκό Οίκο.
Η Κίρστεν Νίλσεν θα είναι το δεύτερο κορυφαίο στέλεχος της διακυβέρνησης Τραμπ, που αποχωρεί, μετά τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Γενικό Εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς. Ο βετεράνος πολιτικός της Αλαμπάμα “πλήρωσε” την επιθυμία του σημερινού ενοίκου του Λευκού να θωρακιστεί απέναντι στην έρευνα Μιούλερ, που συνεπάγεται κάποιον… ελέγξιμο από τον ίδιο στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η δε Νίλσεν, πληρώνει το τίμημα για τη μεταναστευτική πολιτική, με την ίδια να… παίζει άμυνα όλο το προηγούμενο διάστημα, απέναντι στις σκληρές θέσεις και προτάσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τη διαχείριση των μεταναστών.
 
 

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...