Ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη για την ψήφο των Λατίνων

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 στις ΗΠΑ, οι Λατίνοι θα είναι, για πρώτη φορά, το μεγαλύτερο γκρουπ που θα μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την έκβαση της αναμέτρησης, όχι μόνο στη λαϊκή ψήφο αλλά και στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Τα επιτελεία του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν μελετούν με συνέπεια δεδομένα και παραμέτρους, ώστε να κερδίσουν την ψήφο των Λατίνων, ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την εποχή του Μπαράκ Ομπάμα ωστόσο, κάνει περισσότερο μεθοδικές κινήσεις.

Η καμπάνια του Τζο Μπάιντεν δείχνει να θέλει να εστιάσει για τους επόμενους μήνες στους Λατίνους, ώστε να εδραιώσει πλεονέκτημα ψήφου ενόψει του Νοεμβρίου, και να κερδίσει κρίσιμες Πολιτείες, που θα χαρίσουν στον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Σε δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί τους τελευταίους μήνες, ο Τζο Μπάιντεν δείχνει να διατηρεί προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των Λατίνων ψηφοφόρων, με 50% έναντι 34%.

Η Φλόριντα, η Αριζόνα, το Κολοράντο και η Νεβάδα είναι Πολιτείες-κλειδιά, που αμφότερες οι καμπάνιες Τραμπ και Μπάιντεν… ορέγονται.

 

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής