• 28 Ιανουαρίου, 2020

Ο Τζο Μπάιντεν εξηγεί το διακύβευμα των Ενδιάμεσων Εκλογών: "Η ψυχή της Αμερικής"


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Οι Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου πλησιάζουν… καλπάζοντας στις ΗΠΑ, και το διακύβευμα παραμένει μεγάλο.
Στην περίπτωση κατά την οποία οι Δημοκρατικοί καταφέρουν να ανατρέψουν τις σημερινές πολιτικές ισορροπίες, και να ανακτήσουν τον έλεγχο των δυο Σωμάτων του Κογκρέσου, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα μπορούν να μπουν στον πολιτικό πειρασμό να… πυροβολήσουν, εκκινώντας τη θεσμική διαδικασία για καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από την Προεδρία των ΗΠΑ.
Από το αποτέλεσμα των Ενδιάμεσων Εκλογών, θα κριθεί επίσης και η πορεία προς τη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2020, όταν οι Δημοκρατικοί θα επιχειρήσουν την… έξωση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, μέσω της κάλπης.
Σε εκείνες τις εκλογές, ο Τζο Μπάιντεν είναι ένα από τα πρόσωπα που… ονειρεύεται το Δημοκρατικό Κόμμα ότι θα δεχθεί να τεθεί επικφαλής της μάχης, παρόλο που ο επί οκταετία Αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, παραμένει μέχρι και σήμερα προβληματισμένος και συγκρατημένος.
Ωστόσο, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, μετά από εκδήλωση στην οποία συμμετείχε, προσδιόρισε το διακύβευμα των Ενδιάμεσων Εκλογών ως… κάτι ευρύτερο.
“Δίνουμε τη μάχη για την ψυχή της Αμερικής. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με τα συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας μας, και να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα που μας χαρακτηρίζουν ως κοινωνία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Τζο Μπάιντεν.
Το… σενάριο φυσικά προβλέπει την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών.
 
 

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...