Ο Τζιτζικώστας ξαναφτιάχνει (από την αρχή) το μέλλον του…

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Όπως το… υποψιάζονταν οι περισσότεροι, το μέλλον της Κεντροδεξιάς περνάει αναπόφευκτα και από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Τον τόσο συναρπαστικό, αδιαμεσολάβητο, αλλά και την ίδια στιγμή ριψοκίνδυνο για φιλοδοξίες και την υλοποίησή τους.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διορθώνει το μέλλον της χώρας και να εδραιώνει την πολιτική ηγεμονία της Κεντροδεξιάς, δυο πρόσωπα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης δείχνουν να ξεκινούν τη δική τους, ενδιαφέρουσα προσωπική διαδρομή. Παρόλο που είναι… παλιοί πλέον στον χώρο, αν και ηλικιακά 40αρηδες.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, από Δήμαρχος Καρπενησίου και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχος Αθηναίων. Και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε μια νέα θητεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και σχεδόν ακλόνητο φαβορί για την προεδρία της ΕΝΠΕ.

Ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη έχει μπροστά του την πρόκληση να ξανακάνει την Αθήνα… σοβαρή πόλη. Με υπόσταση και ταυτότητα.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει μεγαλύτερο δρόμο. Ουσιαστικά, ξαναφτιάχνει από την αρχή το μέλλον του. Το 2015, πιθανότατα βιάστηκε να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και παρόλο που ήταν “ο πρώτος της γενιάς του”, έχασε έδαφος στη συνέχεια, καθώς η ηγεσία Μητσοτάκη κινήθηκε σε διαφορετικούς ρυθμούς.

Έχοντας τα λάθη του παρελθόντος ως οδηγό, ο 40αρης πολιτικός βλέπει μπροστά του ανοικτό ορίζοντα. Φτάνει βεβαίως να μην σπαταλήσει και πάλι το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό του. Αν τα καταφέρει, η “διόρθωση” του μέλλοντος θα είναι… ενδιαφέρουσα. Διαφορετικά… το δις εξαμαρτείν.

Written by

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής