• 8 Αυγούστου, 2020

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν προειδοποιεί ότι… θα πατήσει το κουμπί, ζητώντας πρόωρες εκλογές για το Brexit


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Τη διόρθωση ενός ιστορικού σφάλματος, δείχνει να επιδιώκει ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, αναφορικά με το Brexit.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Μεγάλη Βρετανία, προειδοποιεί την Τερέζα Μέι ότι θα… πατήσει το κουμπι, ζητώτας πρόωρες εκλογές, στην περίπτωση κατά την οποία η σημερινή ένοικος του Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, δεν καταφέρει να διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο συμβιβασμού με τις Βρυξέλλες, για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Εργατικοί αποδείχτηκαν… μοιραίοι για την έκβαση του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit, καθώς ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην ευρωπαϊκή οκογένεια, και έτσι η ψήφος υπέρ της αποχώρησης, υπερίσχυσε οριακά.
Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, όλοι εκτιμούν ότι ένα επαναληπτικό δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε ανατροπή εκείνης της ψήφου, το Συντηρητικό Κόμμα και η Τερέζα Μέι ωστόσο, διστάζουν να σηκώσουν στους ώμους τους ένα τέτοιο βάρος.
Έτσι, ο Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα βρίσκουν ζωτικό χώρο για να κινηθούν, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις τους εμφανίζουν σε αμφίρροπη μάχη με τους Τόρις.

Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...