• 9 Αυγούστου, 2020

Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη… ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Ευρώπη

 Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη… ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Ευρώπη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

 

Ο ίδιος είναι βαθιά και συνεπής ευρωπαϊστής, η σημερινή Ευρώπη ωστόσο αποδεικνύεται διαρκώς κατώτερη των περιστάσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν… πάτησε γκάζι, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Ευρώπη ως πολιτική συλλογικότητα, προκειμένου να συνδράμει με όρους αλληλεγγύης στις χώρες οι οποίες δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού.

 

Το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στα μέσα της εβδομάδας, για τη στήριξη της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού, επιβεβαιώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης… κάνει τα κουμάντα του, χωρίς να περιμένει από τις Βρυξέλλες να κινηθούν προωθητικά.

 

Η επιλογή του Πρωθυπουργού διευκολύνθηκε από το γεγονός ότι, τους μήνες που προηγήθηκαν της πανδημίας, η ελληνική οικονομία είχε κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ώστε να διεκδικεί αυτονομία κινήσεων.

 

Στο συγκεκριμένο μονοπάτι θα πορευτεί και στο μέλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν έρθει η ευρωπαϊκή βοήθεια, καλοδεχούμενη. Μέχρι τότε ωστόσο, η χώρα μας θα στείλει το μήνυμα ότι πατάει γερά στα πόδια της, μόνη της.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...