Ο Ρόμνεϊ καταδίκασε τον Τραμπ και για… λογαριασμό του ΜακΚέιν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Το βάρος στους ώμους του Μιτ Ρόμνεϊ ήταν μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι. Ο Γερουσιαστής της Γιούτα, δεν ήταν συνεπής μονάχα με τη συνείδησή του, ψηφίζοντας υπέρ της καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν συνεπής και προς τη μνήμη ενός εμβληματικού φίλου.

Ο Τζον ΜακΚέιν θα χαμογελάει από εκεί ψηλά, βλέποντας τον Μιτ Ρόμνεϊ να κάνει αυτό που θα έκανε και ο ίδιος, αν βρισκόταν ακόμη ανάμεσά μας. Να βάζει τη συνείδηση και την υποχρέωσή του προς το αμερικανικό έθνος, πάνω από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Το παράδειγμα του Μιτ Ρόμνεϊ δεν τον ακολούθησε κανένας άλλος Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής. Μικρή σημασία έχει. Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να τον… διώξουν από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ακόμη… μικρότερη σημασία έχει.

Ο εκκωφαντικός συμβολισμός βρίσκεται στο γεγονός ότι, σε διαφορετικές συγκυρίες, τον Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησαν ευθέως οι δυο προηγούμενοι υποψήφιοι Πρόεδροι των ΗΠΑ με το χρίσμα του κόμματος του Αβραάμ Λίνκολν. Τόσο ο ΜακΚέιν όσο και ο Ρόμνεϊ έχασαν από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Κέρδισαν όμως τη θέση τους στην Ιστορία…

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος