Ο "Πρώτος Πράκτορας", που βρήκε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, συμβουλεύει τους Δημοκρατικούς να μην επιδιώξουν την καθαίρεση Τραμπ


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Ήταν ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά, που το επιτελείο του Μπιλ Κλίντον “κληρονόμησε” στον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Λίον Πανέτα, Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί Κλίντον, υπηρέτησε από διαφορετικά πόστα τη διακυβέρνηση Ομπάμα.
Έγινε, μεταξύ άλλων, Υπουργός Άμυνας, η Ιστορία ωστόσο θα τον καταγράψει ως τον “Πρώτο Πράκτορα”, που βρήκε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Και φυσικά, ενορχήστρωσε την επιχείρηση η οποία οδήγησε στην εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ως Διοικητής της CIA.
Ο Λίον Πανέτα απολαμβάνει διακομματικής αναγνώρισης στις ΗΠΑ, γι’ αυτό και έχει σημασία το γεγονός ότι, στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στην τηλεόραση του ABC, προτρέπει τους Δημοκρατικούς να είναι… συγκρατημένοι, με τις σκέψεις περί καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τον Λίον Πανέτα, στην περίπτωση κατά την οποία οι Δημοκρατικοί αποκτήσουν τον έλεγχο των δυο Σωμάτων του Κογκρέσου, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά τις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου, δεν θα πρέπει να επιδιώξουν οι ίδιοι να τρέξουν τη διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ από την Προεδρία των ΗΠΑ.
Αλλά, αντιθέτως, να αφήσουν τον Ειδικό Ερευνητή και πρώην Διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ, να συνεχίσει την έρευνά του, και να καταλήξει σε πόρισμα για το κατά πόσο η καμπάνια Τραμπ “συνωμότησε” με τη Ρωσία, στις προεδρικές εκλογές του 2016.
 
 

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής