• 21 Ιανουαρίου, 2021

Ο (πρώην) πρώτος πράκτορας που… έσωσε τον πλανήτη από τον Μπόλτον

 Ο (πρώην) πρώτος πράκτορας που… έσωσε τον πλανήτη από τον Μπόλτον

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Καθώς ο Τζον Μπόλτον επανήλθε στο προσκήνιο της διεθνούς ειδησεογραφίας, λόγω του βιβλίου με το οποίο… κανιβαλίζει τον Τραμπ, εκτός από τον ίδιο τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ και το επιτελείο του Λευκού Οίκου, θέση μάχης στα χαρακώματα της υπεράσπισης του Οβάλ Γραφείου πήρε και ο Μάικ Πομπέο. Και το γεγονός αυτό, έχει τη σημασία του.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών είναι πρακτικά ο άνθρωπος που… έσωσε τον πλανήτη από τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Οι δυο τους είχαν συγκρουστεί παρασκηνιακά για την οδό που θα έπρεπε να ακολουθήσει η διακυβέρνηση Τραμπ σε διεθνές επίπεδο, με τον Μπόλτον, ως… αμετανόητο γεράκι, να επιθυμεί… πολέμους παντού.

Δεν ήταν εύκολο για τον Μάικ Πομπέο να ξεριζώσει… το κακό. Ο Τζον Μπόλτον είναι από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους του “βαθέως κράτους” της Ουάσινκτον. Συνολικά της Ουάσινγκτον, όχι απλά και μόνο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Με τον πεισματάρη πολιτικό από το Κάνσας ωστόσο, βρήκε τον μάστορά του. Προφανώς τον υποτίμησε. Και ξέχασε ότι, προτού ο Μάικ Πομπέο τοποθετηθεί επικεφαλής του State Department, διετέλεσε Διοικητής της CIA. Δηλαδή, “πρώτος πράκτορας” της υπερδύναμης που εξήλθε νικήτρια από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Όπως θα έλεγε και ο Ντόναλντ Τραμπ… Deep State.

 

 

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...