Ο… πραγματικός νικητής των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ο πλανήτης ρωτάει με αγωνία τι συμβαίνει στο… τελευταίο χωριό της Πενσιλβάνια, της Νεβάδα, της Αριζόνα και πολλών ακόμη Πολιτειών-κλειδιά, η οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων στις οποίες θα “κλειδώσει” τη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν φαντάζει το ακλόνητο φαβορί, οι Ρεπουμπλικανοί θα επιχειρήσουν να το παλέψουν όσο μπορούν, και ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίζει να απαξιώνει το “βαθύ κράτος” και Θεσμούς δεκαετιών στη “σημαντικότερη Δημοκρατία του κόσμου”.

Και… εκείνος; Αναπαυτικά καθισμένος στον καναπέ του, απολαμβάνει το ποτό του. Ίσως και να χαρίζει στον εαυτό του ένα από τα χαμόγελα που έμαθε τόσο καλά να κρύβει, ώστε πίσω από το ανέκφραστο πρόσωπό του, να μην μπορείς να διακρίνεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Δικαιούται να υποστηρίζει ότι είναι ο αναθεωρητής της Ιστορίας, όπως την έγραψε η λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Εκείνος, ένα παιδί της KGB, πήρε τη μεγάλη ρεβάνς, διαβρώνοντας εκ των έσω την αμερικανική Δημοκρατία.

Και η επίδραση του… σχεδίου στην κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι βαθιά και χρονικά υπέρτερη της θητείας του… κάθε Τραμπ.

Ο πραγματικός νικητής των αμερικανικών εκλογών. We… salute you, Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος