Ο Πούτιν χαμογελάει με την… τάση αυτοκαταστροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Αν μόνο ήταν… πιο ώριμος και είχε στα χέρια του τα σημερινά προϊόντα της τεχνολογικής εξέλιξης. Ο Ψυχρός Πόλεμος θα είχε τελειώσει διαφορετικά.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάθε άλλο παρά θυμίζει… τον κατάσκοπο που γύρισε από το κρύο, επιτυγχάνοντας την τελευταία δεκαετία να εδραιώσει μια μάλλον απρόσμενη διπλωματική ηγεμονία στον πλανήτη.
Από τον Εμφύλιο της Συρίας μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, και από την προσάρτιση της Κριμαίας μέχρι το Brexit, ο… αστικός μύθος παρουσιάζει τον Ρώσο Πρόεδρο να βρίσκεται πίσω από μια σειρά από παρασκηνιακές υπέρβάσεις, που αθροιστικά επέτρεψαν στο Κρεμλίνο να επιβάλλει τις επιθυμίες και τις προτεεραιότητές του.
Το… διαμάντι στο στέμα ωστόσο, είναι προφανώς το εκ των έσω ροκάνισμα του εγχειρήματος της Ενωμένης Ευρώπης. Με ενίσχυση αντισυστημικών κινημάτων, κομμάτων και προσωπικοτήτων, και φυσικά ανάδειξη των περίπου αυταπόδεικτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ήπειρός μας.
Είναι προφανές ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαμογελάει με νόημα, με την… τάση αυτοκαταστροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρήκε και τα κάνει…

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος