• 26 Φεβρουαρίου, 2020

Ο Πούτιν ετοιμάζεται… για όλα τα ενδεχόμενα

 Ο Πούτιν ετοιμάζεται… για όλα τα ενδεχόμενα

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Μια κατηγορία μόνος του. Αν είχε και λίγο καλύτερη σχέση… με τη Δημοκρατία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα ήταν απλά απολαυστικός. Μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα, ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε όσα προβλέπει το… εγχειρίδιο της πολιτικής επικοινωνίας.

Με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, επισκέφτηκε τη Συρία, που ο ίδιος κράτησε ενωμένη, έχοντας στο πλευρό του τον Μπασάρ αλ Άσαντ, που… ο ίδιος κράτησε στην εξουσία. Και όλα αυτά, στο περιθώριο της κρίσης στη Μέση Ανατολή, με το Ιράν στους δρόμους, μετά τη δολοφονία Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, πήγε στην Τουρκία για τα εγκαίνια αγωγού, που θυμίζει στην Αμερική και την υπόλοιπη Δύση ότι, ο ρόλος του Κρεμλίνου στο παγκόσμιο ενεργειακό παιχνίδι θα παραμείνει πρωταγωνιστικός για… πολλές δεκαετίες ακόμη.

Και επιστρέφοντας βόρεια, επέλεξε την Κριμαία, που… ο ίδιος απέσπασε από την Ουκρανία, χωρίς να πέσει μισή σφαίρα, για να παρακολουθήσει στρατιωτικά γυμνάσια του πανίσχυρου ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Τι άλλο να κάνει πια. Ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Και για να το πετύχει αυτό, βρίσκεται διαρκώς μισό βήμα μπροστά από τους άλλους.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...