• 18 Ιανουαρίου, 2021

Ο πειρασμός του Τραμπ να… τρολάρει τον Μπάιντεν στην ορκωμοσία του

 Ο πειρασμός του Τραμπ να… τρολάρει τον Μπάιντεν στην ορκωμοσία του

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Η σχετική είδηση που κυκλοφορεί στα αμερικανικά ΜΜΕ, φαντάζει… αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Στις 20 Ιανουαρίου του 2021, τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν θα ορκίζεται 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, μέσω σχετικής δημόσιας παρέμβασης.

Αυτό λέγεται… τρολάρισμα, και δείχνει τόσο συμβατό με την ψυχολογία του απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί ότι ηττήθηκε δίκαια στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μιλάει για νοθεία, και οικοδομεί τη σχετική πλατφόρμα… εκδίκησης για το μέλλον.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, αν ο Ντόναλντ Τραμπ επιλέξει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024, θα κερδίσει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ανακοινώνοντας από τώρα τη σχετική υποψηφιότητά του, δεσμεύει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να συνεχίσει να τον στηρίζει, σε ενδεχόμενες δικαστικές περιπέτειες που θα έχει μακριά από το Οβάλ Γραφείο, και αποσυντονίζει πιθανούς διεκδικητές του εσωκομματικού προεδρικού χρίσματος, οι οποίοι κατανοούν ότι δύσκολα μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.

Φυσικά, η ανακήρυξη της υποψηφιότητας Τραμπ για το 2024, δεν συνεπάγεται ότι… θα επιμείνει ως το τέλος. Η βασική επιδίωξή του άλλωστε είναι να ελέγξει τις εξελίξεις στους Ρεπουμπλικανούς. Και να έχει έναν πρόσθετο λόγο να… επιτίθεται στον Τζο Μπάιντεν.

Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...