• 22 Οκτωβρίου, 2020

Ο ΟΠΑΠ βάζει στην πρώτη γραμμή το Υπεύθυνο Παιχνίδι

 Ο ΟΠΑΠ βάζει στην πρώτη γραμμή το Υπεύθυνο Παιχνίδι

 

Καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία των παικτών

 

 

Η προστασία των παικτών από τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την αλόγιστη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας καμπάνιας ενημέρωσης του ΟΠΑΠ σχετικά με το Υπεύθυνο Παιχνίδι.

 

Η καμπάνια, με βασικό μήνυμα «Γιατί το παιχνίδι το ελέγχεις εσύ και ο ΟΠΑΠ σε μαθαίνει πώς», αναλαμβάνει ουσιαστικά να εκπαιδεύσει τους παίκτες ως προς τις βασικές αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού, αναδεικνύοντας τη σημασία της ατομικής ευθύνης. Περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες υλοποιούνται στα καταστήματα ΟΠΑΠ και Play, καθώς και μέσω διαδικτύου, με στόχο οι πελάτες του ΟΠΑΠ να είναι πλήρως ενημερωμένοι για το πώς μπορούν να συμμετέχουν, απολαμβάνοντας τη χαρά του παιχνιδιού, χωρίς να ξεπερνούν τα όρια που οι ίδιοι έχουν θέσει. Παράλληλα, η καμπάνια εστιάζει στην απαράβατη τήρηση του ηλικιακού ορίου συμμετοχής στα παιχνίδια.

 

Οι κανόνες του Υπεύθυνου Παιχνιδιού

 

Η λελογισμένη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, τα ηλικιακά, χρονικά και χρηματικά όρια συμμετοχής αποτελούν βασικούς κανόνες του Υπεύθυνου Παιχνιδιού, τους οποίους προωθεί η εκστρατεία ενημέρωσης του ΟΠΑΠ. Κεντρικά της μηνύματα είναι:

 

  • Παίζεις για την χαρά του παιχνιδιού
  • Κάνεις συχνά διάλειμμα
  • Βάζεις όριο χρόνου και χρήματων
  • Δεν παίζεις αν είσαι κάτω από 18 (καταστήματα ΟΠΑΠ) / 21 (καταστήματα PLAY)

 

Καταστήματα ΟΠΑΠ, OPAP PLAY, διαδίκτυο

 

Τηρώντας πιστά τις οδηγίες της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για το Υπεύθυνο Παιχνίδι,  σε όλα τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY υπάρχουν αφίσες και ενημερωτικό υλικό για το Υπεύθυνο Παιχνίδι.

 

Επιπλέον, στα καταστήματα ΟΠΑΠ προβάλλεται το ακόλουθο βίντεο:

 

Αντιστοίχως, το παρακάτω βίντεο προβάλλεται στα καταστήματα OPAP Play:

 

Όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ φέρουν το σχετικό λογότυπο και τον αριθμό της γραμμής στήριξης 1114. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα ΟΠΑΠ παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη γραμμή στήριξης 1114 και ενθαρρύνουν τους παίκτες να κάνουν διαλείμματα και να παίζουν με βάση τα χρηματικά και χρονικά όριά τους.

 

Σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές παρέχονται, επίσης, μέσω των ιστοσελίδων των onlineτυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

 

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει ένα ερωτηματολόγιο αυτό-αξιολόγησης, με στόχο να βοηθήσει τους παίκτες να ανακαλύψουν εάν η ενασχόλησή τους με τα τυχερά παιχνίδια υπερβαίνει το πλαίσιο της διασκέδασης. Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνεται στα ενημερωτικά φυλλάδια που διατίθενται στα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY, αλλά και στην ειδική ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι.

 

Διεθνής πιστοποίηση για τις πρακτικές του ΟΠΑΠ

 

Η νέα καμπάνια του ΟΠΑΠ επιβεβαιώνει τη σταθερή του δέσμευση να ενσωματώνει τις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του, επίγειες και διαδικτυακές. Προτεραιότητα της εταιρείας είναι να προσφέρει στους πελάτες της τα καλύτερα προϊόντα, υιοθετώντας τα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας και υπευθυνότητας της Παγκόσμιας Ένωσης Λοταριών (World Lottery Association) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών (European Lotteries). Η ΟΠΑΠ ΑΕ και η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ, εξάλλου, έχουν πιστοποιηθεί από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών για τις αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού που εφαρμόζουν.

 

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...