• 7 Αυγούστου, 2020

Ο Ομπάμα… ψηφίζει τον "νέο Κένεντι" για επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Το είδωλο στον καθρέφτη, προφανώς και του θυμίζει κάτι γνώριμο και οικείο.
Ο Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα παραδέχτηκε (και) δημοσίως αυτό που, ένα μεγάλο μέρος της Αμερικής… ψιθυρίζει.
Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, ο “νέος Κένεντι” του Δημοκρατικού Κόμματος, που λίγο έλειψε να προκαλέσει το μεγαλύτερο πολιτικό σοκ στις Ενδιάμεσες Εκλογές, χάνοντας οριακά στη μάχη για την έδρα του Τέξας στη Γερουσία, από τον Τεντ Κρουζ, του… θυμίζει τον εαυτό του.
Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ εκδηλώθηκε ανοιχτά υπέρ του 46χρονου πολιτικού, στο πρόσωπο του οποίου εικονοποιείται η ελπίδα για μια θυελλώδη ανατροπή το 2020, με… έξωση του Ντόναλντ Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο, δια της κάλπης των προεδρικών εκλογών.
Ο Ομπάμα έκανε τα σχετικά σχόλια στη ραδιοφωνική εκπομπή που διατηρεί ο Ντέιβιντ Άξελροντ, ο στενότερος συνεργάτης του κατά την οκταετή παρουσία στον Λευκό Οίκο, ο στρατηγικός εγκέφαλος ο οποίος θεωρείται ο αποτελεσματικότερος διαμορφωτής πολιτικού μηνύματος στην Ουάσινγκτον, από την εποχή του Καρλ Ρόουβ, για λογαριασμό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Η Αμερική η οποία προσδοκά να κλείσει τις πληγές που άνοιξε η διχαστική διακυβέρνηση Τραμπ, βλέπει στο πρόσωπο του Μπέτο Ο’ Ρουρκ, τον… επόμενο Πρόεδρό της.
Το ίδιο και ο Μπαράκ Ομπάμα. Ίσως μάλιστα να ζήτησε από τον Ντέιβιντ Άξελροντ να επαναλάβει αυτό που έκανε με τον ίδιο: Να τον “ντύσει”… ηγέτη.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...