• 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο "νέος Κένεντι" ξεκίνησε από το Τέξας. Εκεί όπου δολοφονήθηκε… ο κανονικός


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Το Ελ Πάσο φόρεσε τα καλά του, το Χόλιγουντ άνοιξε σαμπάνιες, τα social media έκαναν υπερωρίες… Ο πιο φωτογενής πολιτικός στη σημερινή Αμερική, ξεκίνησε και επισήμως τη διαδρομή του για τον Λευκό Οίκο, από το Τέξας, τη γενέτειρά του. Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ γέμισε τους δρόμους της εμβληματικής πόλης του αμερικανικού Νότου, και τα ΜΜΕ έστρεψαν στην παρουσία του τον ενίοτε παραμορφωτικό φακό τους.
0 46χρονος πολιτικός, που πριν από μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει της αναμέτρησης του 2020 για τον Λευκό Οίκο, παρουσίασε στους συμπολίτες του ένα πλέγμα ιδεών για να ενώσει και πάλι την Αμερική.
Οι περισσότεροι επιμένουν ότι… δεν έχει βάθος στον πολιτικό λόγο του, για την Αμερική της… εικόνας ωστόσο, αυτή η παράμετρος έχει μικρή σημασία. Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ έγινε πολύ γρήγορα ο αγαπημένος του Χόλιγουντ και είδε να του αφιερώνουν το παρατσούκλι “νέος Κένεντι”, πέραν της ομοιότητας της στρατηγικής του με εκείνης του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.
Φλερτάροντας με τη σημειολογία και τους συμβολισμούς λοιπόν, ο “νέος Κένεντι” ξεκίνησε από το Τέξας. Εκεί όπου, πριν από αρκετές δεκαετίες γκρεμίστηκε το “Κάμελοτ”, με τη δολοφονία του… κανονικού Κένεντι, του JFK.
Στην ομιλία του Μπέτο Ο’ Ρουρκ πάντως, μπορούσε εύκολα να “διαβάσει” κανείς το πολιτικό φανιφέστο του άλλου δολοφονηθέντος αδελφού. Του Ρόμπερτ Κένεντι. Του εμπνευστή της “συμπονετικής Αμερικής”, που θεραπεύει τις πληγές της.
Ό, τι δηλαδή χρειάζεται και σήμερα η υπερδύναμη, μετά τη θύελλα Τραμπ.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...