Ο Μπόρις Τζόνσον ως… Τσίπρας του 2019


 
Του Φρίξου Παλαιολόγου
 
Τα βρετανικά ΜΜΕ, με τη γνωστή αίσθηση του χιούμορ που τα χαρακτηρίζει, δεν άργησαν να φτάσουν στη σχετική σύγκριση: Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο… Αλέξης Τσίπρας του 2019, ή τουλάχιστον αυτό προσδοκούν στο Λονδίνο.
Με φόντο τις απειλητικές ιαχές του Βρετανού πρωθυπουργού προς την Ευρώπη, για την αποφασιστικότητά του να οδηγήσει τη χώρα του σε ένα άτακτο Brexit, χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου, εφόσον μέχρι τότε οι Βρυξέλλες δεν έχουν υποχωρήσει στις απαιτήσεις του, τα βρετανικά ΜΜΕ συγκρίνουν τον Μπόρις Τζόνσον με την αντίστοιχη στρατηγική την οποία ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Έλληνας τότε πρωθυπουργός επιχείρησε να εκβιάσει τις Βρυξέλλες, στο τέλος ωστόσο υποχρεώθηκε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, με τις γνωστές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, ώστε να αποφευχθεί το Grexit.
Οι Βρετανοί θυμίζουν τη… γυριστή που έκανε ο Τσίπρας στο τέλος, και μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να περιμένουμε και από τον Μπόρις Τζόνσον. Στην… καλύτερη για τους ίδιους περίπτωση.

Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...