• 28 Μαΐου, 2020

Ο Μπλούμπεργκ σε… αποστολή αυτοκτονίας για τον Λευκό Οίκο

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Οι σχετικές πληροφορίες σέρνονται στα αμερικανικά ΜΜΕ εδώ και αρκετό καιρό, οι περισσότεροι ωστόσο… εύχονταν να είναι ο Μάικλ Μπλούμπεργκ επαρκώς σοβαρός για να… μην το κάνει.

Φαίνεται ωστόσο ότι ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, μεγιστάνας των ΜΜΕ και παραδοσιακός “κεντρικός παίκτης” της Ουάσινγκτον, είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τη φήμη και το κύρος του και να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ενόψει της αναμέτρησης του 2020 για τον Λευκό Οίκο

Για να… εξηγούμαστε: Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ θα αποτελούσε μια ιδεώδη λύση για τον Λευκό Οίκο, θα κέρδιζε δια περιπάτου το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών και… χαλαρά τον Ντόναλντ Τραμπ σε παναμερικανικό επίπεδο, αν ήταν… Τζο Μπάιντεν.

Δηλαδή, αν είχε ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες την προεκλογική εκστρατεία του, ώστε να “δέσει” ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς την αμερικανική κοινωνία και την κοινωνική βάση του Δημοκρατικού Κόμματος. Αν το είχε κάνει, πιθανότατα θα είχε αποτρέψει τον Τζο Μπάιντεν από το να μπει ο ίδιος στην κούρσα.

Θα είχε τις ίδιες ισχυρές πιθανότητες με τον επί οκταετία Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την περίοδο Ομπάμα, και θα είχε φρενάρει τη διολίσθηση των Δημοκρατικών προς τα άκρα, με την Ελίζαμπεθ Ουόρεν και τον Μπέρνι Σάντερς.

Τίποτα από τα παραπάνω… αν, δεν συνέβη. Το να εισέρχεται λοιπόν τόσο αργά στην κούρσα, θυμίζει αποστολή αυτοκτονίας. Και εκτός λογικής.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...