Ο Μπιλ Κλίντον θέλει να κάνει την Τσέλσι Πρόεδρο των ΗΠΑ… στην ώρα της

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Σε μια αναμέτρηση του μέλλοντος, βγαλμένη από τα πιο ατίθασα όνειρα των πολιτικών αναλυτών, εφόσον η Μισέλ Ομπάμα θα επέμενε στην άρνησή της να εμπλακεί στην ενεργό πολιτική, και επομένως να διεκδικήσει να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, τη θρυλική “γυάλινη οροφή” θα διεκδικούσαν να τη σπάσουν δυο πρώην… Πρώτες Κόρες.

Η Τσέλσι Κλίντον και η Ιβάνκα Τραμπ θα… τίναζαν τα στοιχήματα στον αέρα, με την πολιτική δυναστεία των Κλίντον να επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς της ήττας της Χίλαρι από τον εκκεντρικό μεγιστάνα του real estate, στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η Ιβάνκα Τραμπ δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες της. Το… θέμα είναι η Τσέλσι Κλίντον. Η οποία εξακολουθεί να διστάζει, κάτι που φάνηκε από την πρόσφατη άρνησή της να διεκδικήσει μια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, δηλαδή την πολιτική αφετηρία της οικογένειάς της.

Αρκετοί ωστόσο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, είναι περισσότερο… υποψιασμένοι. Και θεωρούν ότι ο συγκυριακός δισταγμός της Τσέλσι Κλίντον να εμπλακεί στην ενεργό πολιτική, εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική, που αποσκοπεί στο να την οδηγήσει… στον Λευκό Οίκο, με προσεκτικά βήματα.

Το σχέδιο άλλωστε το έχει εκπονήσει ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον. Η πολιτική διαδρομή του οποίου έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να… κερδίζει εκλογές. Και θα προσπαθήσει να το κάνει και για την κόρη του.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος