• 22 Οκτωβρίου, 2020

Ο Μπάιντεν διαβάζει… Ρόμπερτ Κένεντι

 Ο Μπάιντεν διαβάζει… Ρόμπερτ Κένεντι

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Στον επίλογο μιας θυελλώδους προεκλογικής εκστρατείας, και με την αυτοπεποίθηση που του προσφέρει η διαφορά την οποία έχει χτίσει στις δημοσκοπήσεις, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν ξαναέπιασε το νήμα με την αρχική στρατηγική του.

Επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο “θεραπευτής” που έχει ανάγκη η σημερινή Αμερική, μετά από μια τετραετία ακραίου κοινωνικού διχασμού, στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ. Ως ο ηγέτης που θα χαμηλώσει τους τόνους, και να επιτρέψει στην κοινωνία να βλέπει γύρω της συνοδοιπόρους. Όχι αντιπάλους.

Στο πλαίσιο αυτό, τα αμερικανικά ΜΜΕ έχουν επισημάνει ότι, το τελευταίο διάστημα ο Τζο Μπάιντεν… διαβάζει Ρόμπερτ Κένεντι. Και χρησιμοποιεί φράσεις και ιδέες του πιο εμβληματικού πολιτικού της συναίνεσης και του μεσαίου χώρου, που πέρασε ποτέ από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Του ανθρώπου που εκφώνησε από στήθους, πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού, εν μέσω εξαγριωμένων Αφρο-Αμερικανών, τη “σημαντικότερη ομιλία στην Ιστορία”, το βράδυ της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Το βράδυ που, μια εξέγερση των Αφρο-Αμερικανών, θα μπορούσε να είχε “τελειώσει” τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε μια σχετική ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...