• 9 Ιουλίου, 2020

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται (ήδη)… την επόμενη Αναθεώρηση

 

Από την εποχή της διακυβέρνησης Καραμανλή, όταν είχε καταθέσει ολοκληρωμένες και υπερβατικές προτάσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, με έμφαση στο περιβάλλον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείξει ότι… κοιτάζει στο μέλλον.

 

Ως Πρωθυπουργός σήμερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είδε να ολοκληρώνεται ακόμη μια Αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς να έχει υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και συναίνεση για μεγάλες τομές και θεμελιώδεις ρήξεις με τις ιστορικές στρεβλώσεις του τόπου μας, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

 

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται ήδη… την επόμενη Αναθεώρηση, και τους τομείς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημείο καμπής για το μέλλον του τόπου.

 

Αφενός για να προκύψουν οι μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις των πολιτικών δυνάμεων, και αφετέρου για να καταφέρει το πολιτικό σύστημα να εκφράσει τις καινούριες και επείγουσες προτεραιότητες της κοινωνίας.

 

Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την καθημερινότητα της διακυβέρνησης, που όσο περνάει ο καιρός και απομακρυνόμαστε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αρχίζει να συσσωρεύει προβλήματα.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...