Ο Μητσοτάκης ποντάρει στον Τσιόδρα, για μια έδρα στην Α' Αθηνών με τη ΝΔ


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Αυτό που… όλοι υπέθεταν και για το οποίο στοιχημάτιζαν εδώ και αρκετό καιρό, πήρε σάρκα και οστά σήμερα, με τον Δημήτρη Τσιόδρα να ανακοινώνεται και επισήμως ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Α’ Αθηνών.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος βρέθηκε πολύ κοντά στις θέσεις της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα, και η αποχώρησή του από το Ποτάμι, του οποίου υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου… σήμανε συναγερμό για την τελική συμπόρευση.
Με τον Δημήτρη Τσιόδρα στην Α’ Αθηνών, όπως και με τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδοκά να εκλέξει στην επόμενη Βουλή δυο σοβαρούς ανθρώπους, που θα ενισχύσουν το ποιοτικό βάθος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Το πρωί της Τετάρτης, ο Δημήτρης Τσιόδρας είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και στη συνέχεια έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει σύντομα να αποτελέσει παρελθόν. Στις εκλογές που έρχονται πράγματι υπάρχουν διλήμματα, αλλά δεν είναι αυτά που θέτει ο κ.Τσίπρας. Τα διλήμματα είναι καθήλωση στη μιζέρια ή ανάπτυξη, ευρωπαϊκός δρόμος ή τριτοκοσμικές ιδεοληψίες, ευτελισμός των θεσμών ή ενίσχυση της δημοκρατίας.
Υποστηρίζω εδώ και καιρό την ανάγκη ενός μεγάλου μετώπου των φιλοευρωπαϊκών, φιλελεύθερων, πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων που με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή.
H προοπτική αυτή χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολιτική και κοινωνική στήριξη από δυνάμεις και ανθρώπους ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών. Αυτό που ζούμε δεν μας αξίζει.
Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να κάνουμε σημαία τα μεγάλα που μας ενώνουν”.

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής