• 27 Μαΐου, 2020

Ο Μητσοτάκης επενδύει στην αξιοπιστία, αντί για το… ρεσάλτο των εκλογών

 Ο Μητσοτάκης επενδύει στην αξιοπιστία, αντί για το… ρεσάλτο των εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Σε αντίθεση με τους… θερμοκέφαλους που προτρέπουν για πρόωρες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την ψυχραιμία και τη μεθοδικότητα που του επέτρεψαν να κερδίσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια την πρωθυπουργία.

 

Ο σημερινός ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου δεν δείχνει να σκέφτεται σοβαρά το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αξιοποιώντας τον αέρα των δημοσκοπήσεων και την πολιτική ανυπαρξία εναλλακτικής λύσης διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

 

Μέλος πολιτικής οικογένειας με μακρά διαδρομή στα δημόσια πράγματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εμπειρία πλείστων παραδειγμάτων, για να μην υποχωρεί από την κεντρική επιλογή του να επενδύσει στο χαρτί της προσωπικής αξιοπιστίας, ειδικά σε σύγκριση με το πώς πολιτεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Γι’ αυτό και το σενάριο ενός… ρεσάλτο πρόωρων εκλογών, δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες υλοποίησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να διαρρήξει τη σχέση εμπιστοσύνη που έχτισε με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, για μια εκλογική επικράτηση η οποία, πρακτικά, δεν θα του προσφέρει αλλά μάλλον θα αφαιρέσει… πολιτική βενζίνη.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...