• 28 Μαΐου, 2020

Ο Μαρκ Κιούμπαν σκέφτεται να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ, μετά το "όχι" του Μπλούμπεργκ


 
Του Φρίξου Παλαιολόγου
 
Την ώρα που ο Μάικλ Μπλούμπεργκ οριστικοποιούσε την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020, ο Μαρκ Κιούμπαν ακολουθούσε μια… διαφορετική διαδρομή.
Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ επέλεξε να μην διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, για την αναμέτρηση του 2020, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον Τζο Μπάιντεν, που προβάλλει ως ο εκλεκτός του “συστήματος” των Δημοκρατικών, ώστε να μην επικρατήσει στη μάχη για το ποιός θα αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπέρνι Σάντερς.
Ο Μαρκ Κιούμπαν από την άλλη, μεγιστάνας… γενικώς, και ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς του ΝΒΑ, επανέλαβε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ, ως ανεξάρτητος, χωρίς δηλαδή να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ή των Δημοκρατικών.
Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς είχε και στο παρελθόν εκφράσει σχετικές… αγωνίες, με τους Ρεπουμπλικανούς να προβληματίζονται, καθώς μετρήσεις έχουν δείξει ότι διαθέτει μεγάλη διείσδυση στην κοινωνική βάση του κόμματος του Αβραάμ Λίνκολν.
 

Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...