• 14 Δεκεμβρίου, 2019

Ο Μανώλης Καψής εκτιμά ότι ο Μητσοτάκης ποντάρει στις λύσεις που θα δώσει

 Ο Μανώλης Καψής εκτιμά ότι ο Μητσοτάκης ποντάρει στις λύσεις που θα δώσει

 

Γράφει ο Μανώλης Καψής

Πηγή: capital.gr

 

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι δεν θα γίνει ποτέ καμία εξεταστική, όπως για παράδειγμα για τη σκευωρία της Νοβάρτις, με την οποία κρεμάστηκαν στα μανταλάκια όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Τσίπρα. Αλλά αυτό που είναι βέβαιον είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ποντάρει εκεί. Ή, αν θέλετε, γνωρίζει ότι μια ρεβανσιστική και πολωτική πολιτική ατζέντα είναι το καλύτερο όχημα για την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει στις λύσεις που θέλει να δώσει στα προβλήματα, ποντάρει στην οικονομική ανάπτυξη, στην επιστροφή του αισθήματος ασφαλείας, στην οργανωμένη δουλειά και στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος. Ποντάρει στην κανονικότητα. Και για μας τους πολίτες, τους κουρασμένους από την τοξική και ακραία αντιπαράθεση στα χρόνια της ριζοσπαστικής αριστεράς, αυτό είναι μια ανακούφιση.

Αν πάντως οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει, θα βάλει γραβάτα και θα σοβαρευτεί, μάλλον αυταπατώνται. Τα πρώτα δείγματα των αντιδράσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει εντός και εκτός Βουλής. Αν ο κ. Τσίπρας είπε προγραμματική αντιπολίτευση, μην το πάρετε τοις μετρητοίς. Υστερική αντιπολίτευση εννοούσε. Άλλωστε, όπως γράφει το έγκυρο left.gr, “ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σαν οδοστρωτήρας να ισοπεδώσει κάθε αντίσταση στην ασυδοσία των ισχυρών”. Πώς αντιδράς σε έναν οδοστρωτήρα;

Άλλωστε δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Είναι στο DNA του η πόλωση και η τοξική αντιπαράθεση. Δεν ξέρει διαφορετικά.

Μένει να δούμε πόσο θα αντέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην άλλου είδους πολιτική αντιπαράθεση.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...