Ο Μανώλης Καψής… βγάζει στη σέντρα τον Τσίπρα


 
Γράφει ο Μανώλης Καψής
Πηγή: capital.gr
 
Όταν ακούς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στη διακαναλική συνέντευξη για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, το απόσπασμα που ακολουθεί, τι καταλαβαίνεις;
“Το να δώσουμε σε μια γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της, είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή εργασία 8 ώρες, 5 ημέρες την εβδομάδα, αλλά είναι καλό. Όπως και όταν μια επιχείρηση, αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα, συμφωνεί με τους εργαζόμενους, συμφωνεί με επιχειρησιακή σύμβαση να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές απ’ ό,τι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα, και συμφωνούν τα δύο μέρη. Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει.”
Δεν λέει κάτι παράδοξο. Και πάντως δεν καταλαβαίνεις ότι ο Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει το 5θήμερο και την αργία του Σαββατοκύριακου. Αλλιώς, πώς θα είχαν άλλωστε οι εργαζόμενοι “αυξημένα δικαιώματα”; Πώς θα συμφωνούσε το συνδικάτο; Μπορείς βέβαια να κάνεις άλλες παρατηρήσεις. Για παράδειγμα γιατί ανέφερε ότι μια γυναίκα θα μπορεί να εργάζεται στο σπίτι της και όχι ένας άντρας; Ακούγεται σεξιστικό, η εν πάση περιπτώσει πολύ παραδοσιακό. Πάντως δεν καταλαβαίνεις ότι θέλει να καταργήσει την αργία του Σαββατοκύριακου.
Και όταν μάλιστα το “συγκεκριμένο παράδειγμα”, που λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, το γνωρίζεις καλά, αν δεν είσαι τουρίστας ή ερασιτέχνης πολιτικός ή χομπίστας της πολιτικής. Ξέρεις για την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε η “Παπαστράτος” με το εργοστασιακό συνδικάτο, για 7ήμερη λειτουργία του εργοστασίου, με κυλιόμενες βάρδιες του προσωπικού, που τους αποφέρουν και καλύτερες αποδοχές και περισσότερα ρεπό. Τα “αυξημένα δικαιώματα” που είπε ο Μητσοτάκης… (υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Παπαστράτος κερδίζουν έτσι 18 ημέρες ρεπό περισσότερες από τους άλλους υπαλλήλους τον χρόνο και η εβδομαδιαία απασχόληση πέφτει από τις 40 ώρες στις 37,3 ώρες). Τι καταλαβαίνεις λοιπόν;
Ή αν θέλετε τι έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ; Πώς και είδε τον Μητσοτάκη να απειλεί ότι θα καταργήσει, αυτός μόνος στην Ενωμένη Ευρώπη, αν όχι σε όλη την υφήλιο, την αργία του Σαββατοκύριακου; Δεν μπορεί να πιστεύει, όπως έγραψε το Left.gr, ότι θέλει να καταργήσει “την 7ημερη εργασία, χωρίς ρεπό και μέχρις εξόντωσης των εργαζομένων (όπως, δυστυχώς, γνωρίζουμε ότι συμβαίνει σε άλλους χώρους, για παράδειγμα στον τουρισμό)”…
Η μία εκδοχή, για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα “συνήθη φαντάσματα” που βλέπουν τα στελέχη του κόμματος, που εδώ και 4 χρόνια φαντασιώνονται ότι παίρνουν την ρεβάνς του εμφυλίου και έχουν ρίξει στο καναβάτσο την άρχουσα τάξη. (Δεν τους άρπαξαν και τα σπίτια αλλά τα κότερα τα έχουν απαλλοτριώσει για τον αγώνα.)
Που φαντασιώνονται την απειλή του φασισμού και του εθνικισμού και την επερχόμενη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού. Που επιμένουν να κατασκευάζουν εχθρούς και να διχάζουν την κοινωνία. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά.
Η άλλη εκδοχή είναι νομίζω όμως η πιο πιθανή. Γνωρίζουν πολύ καλά και τι ειπώθηκε και το νόημά του. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Τουλάχιστον όχι προεκλογικά. Επαγγελματίες της προπαγάνδας και των fake news βρήκαν μία ακόμα ευκαιρία να χτυπήσουν και να στήσουν φανταστικούς εχθρούς. Επίσης γνωρίζουν το άθλημα πολύ καλά. Από τις φωτιές που άναβε ο Νίκος Παππάς στους δήθεν δορυφορικούς χάρτες με τους εμπρηστές που χτύπησαν το Μάτι, έως την σκηνοθεσία της κυβερνητικής σύσκεψης στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, και από τις δήθεν δημοσκοπήσεις από εταιρείες μαϊμού, μαθητών του Χριστόφορου Βερναρδάκη, έως τις σκαστές κομπίνες με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και την δήθεν έρευνα του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, οι προπαγανδιστές, δεν αφήνουν ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Και αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους προστατευόμενους μάρτυρές του.

Γι αυτό άλλωστε και έχουν πάθει τέτοιο πανικό με την συνεργασία των Ellinika Hoaxes με το Facebook. Και απειλούν να προσφύγουν στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ, την ΟΥΝΕΣΚΟ και δεν ξέρω πού αλλού και καταγγέλλουν τη σύμβαση, ψάχνουν ύποπτους εργοδότες και ξένες συνωμοσίες.
Για τέτοια είμαστε τώρα; Να έρθει ένας fact checker και να βγάλει όλη την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ “για τα μπάζα”; Όπως έκανε για παράδειγμα με τις φωτιές του Νίκου Παππά, τα δήθεν γκαζάκια που βρέθηκαν στο Νταού Πεντέλης και που το Ellinika Hoaxes απέδειξε ότι ήταν από την Καλλιθέα; Φαντάσου να βάλει στο σύστημα τον Αλέξη Τσίπρα. Που χθες δήλωσε ανερυθρίαστα ότι δεν συνηθίζει να παίρνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, παρά μόνο για τις διεθνείς επαφές του και αυτό για λόγους prestige της χώρας.
Και μετά του έβγαλαν τις φωτογραφίες που πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, (ναι αυτό που θα έβγαζε προς πώληση…) ακόμα και στο Βελβεντό Κοζάνης, για προεκλογική επίσκεψη στον συνεταιρισμό.
Αλλά εκεί τους δίνω δίκιο των Συριζαίων. Υπάρχει ένα όριο. Έχει βέβαια την τεχνογνωσία το Ellinika Hoaxes να εντοπίζει τις “μαϊμούδες”, αλλά να πιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα και να μετρήσει τα ψέματα, δεν ξέρουμε αν το αντέχει ο server.
Έχει και η τεχνολογία τα όριά της…

Best Of

Γιάννης Γκίκας: Για ένα νέο μοντέλο διοίκησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Ίρις Ζαφειροπούλου: Οι νέοι ασχολούνται με τα κοινά

Πηγή: marieclaire.gr   «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εμείς, η νέα...

Η Αθήνα αλλάζει. Κάθε μέρα. Σε κάθε γειτονιά…

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ένα βίντεο ο οποίο ανάρτησε στους...

Χριστίνα Κεφαλογιάννη: Να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες και προκλήσεις

Της Χριστίνας Κεφαλογιάννη,  Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών,...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Τραμπ χλευάζει τον Μπάιντεν που… πάλι χάθηκε σε ομιλία του

Με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση...

Γιάννης Γκίκας: Για ένα νέο μοντέλο διοίκησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Ίρις Ζαφειροπούλου: Οι νέοι ασχολούνται με τα κοινά

Πηγή: marieclaire.gr   «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εμείς, η νέα...

Η Αθήνα αλλάζει. Κάθε μέρα. Σε κάθε γειτονιά…

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ένα βίντεο ο οποίο ανάρτησε στους...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Τραμπ χλευάζει τον Μπάιντεν που… πάλι χάθηκε σε ομιλία του

Με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να παραπέμπουν σε προεξοφλημένη ήττα του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές...

Ένας Κένεντι σε ρόλο… Ρος Περό, “διώχνει” τον Μπάιντεν (και τους Δημοκρατικούς) από τον Λευκό Οίκο

Στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 1992, ο μέχρι τότε άσημος Κυβερνήτης του Άρκανσα Μπιλ Κλίντον κατάφερε να κερδίσει τα κλειδιά για τον Λευκό...

Γιάννης Γκίκας: Για ένα νέο μοντέλο διοίκησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιό του για ένα διαφορετικό...