Ο Μάικ Πομπέο ετοιμάζεται για τον Λευκό Οίκο (το 2024…)


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Οι προεδρικές εκλογές του 2020, θα είναι πιθανότατα χαμένες για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, από τη στιγμή που, δεν θεωρείται ιδιαίτερα… λογική προοπτική, ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει έναν αντίπαλο σαν τον Τζο Μπάιντεν, ή και άλλους ακόμη από τους μνηστήρες του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.
Πολύ εύλογα λοιπόν, οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να ανοίξουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Και ο Μάικ Πομπέο είναι ένα από τα “άλογα” στα οποία κατανοούν ότι, μπορούν να ποντάρουν, για να… επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο, εφόσον θα έχουν ηττηθεί το 2020.
Ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην Διοικητής της CIA, είναι πιθανότατα η πιο χαρακτηριστική φιγούρα του λεγόμενου “βαθέως κράτους”. Εσχάτως, κυκλοφορούν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο επικεφαλής του State Department θα διεκδικήσει το 2020 την έδρα της Γερουσίας στο Κάνσας. Ώστε, από εκεί να ξεκινήσει την… επόμενη πολιτική ζωή του.
Ο Μάικ Πομπέο ήταν για 6 χρόνια μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, για το Κάνσας, και εκτιμάται ότι… θα σαρώσει τη μάχη για τη Γερουσία, ανεξαρτήτως του ποιός θα βρεθεί απέναντί του από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής