• 21 Οκτωβρίου, 2020

Ο Κώστας Μπακογιάννης «ιχνηλάτησε» όσους έσπευσαν να τον… γκριζάρουν

 Ο Κώστας Μπακογιάννης «ιχνηλάτησε» όσους έσπευσαν να τον… γκριζάρουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Με αφορμή το σχέδιο του «Μεγάλου Περιπάτου», και την παραδοχή του Κώστα Μπακογιάννη περί προβληματικής εξέλιξης, στη δημόσια σφαίρα αλλά και κυρίως στα social media καταγράφηκαν βολές κατά του Δημάρχου Αθηναίων.

 

Δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά. Και δεν θα είναι η τελευταία, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Κώστας Μπακογιάννης διατηρεί το προνόμιο του μέλλοντος, δηλαδή να είναι εκ των λίγων στελεχών της Κεντροδεξιάς που θεωρείται δεδομένο ότι θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό στα χρόνια του έρχονται.

 

Εκτός από τη βαριά πολιτική κληρονομιά που κουβαλάει, ως συνεχιστής της εθνικής συμφιλίωσης, που ξεκίνησε ο άνανδρα δολοφονημένος, μάρτυρας της Δημοκρατίας Παύλος Μπακογιάννης, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει δείξει ότι συνομιλεί με άνεση με το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Με όρους σύνθεσης, συναίνεσης και συνεννόησης.

 

Γι’ αυτό και ήταν χρήσιμη η «ιχνηλάτηση» όσων έσπευσαν να του επιτεθούν. Και… εντός της Κεντροδεξιάς, από στελέχη και δημοσιολογούντες που στο παρελθόν βρίσκονταν στο πλευρό του Κώστα Σημίτη και του «συστήματος ΠΑΣΟΚ». Τους… περαστικούς, όπως τους είχε αποκαλέσει εύστοχα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...