Ο Κουτσούμπας ζητάει από τον λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ


 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Νέες και νέοι,
Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Από εδώ, το κτίριο της Φιλοσοφικής, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα: Η νεολαία έχει την δική της δύναμη, της δική της φωνή. Είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Γιατί κόντρα στον καιρό, στις μειωμένες απαιτήσεις, παλεύει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας.
Γιατί η δράση του ΚΚΕ, σπάει τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν οι δυνάμεις του συστήματος, όχι μόνο στα αμφιθέατρα, αλλά και στους χώρους δουλειάς, τις λαϊκές συνοικίες, στα σχολεία.
Γιατί το ΚΚΕ, έχει συνέπεια λόγων και έργων, που την ανανεώνει καθημερινά, με τη συγκεκριμένη δράση του και τις θέσεις του.
Είναι σταθερά στο πλευρό των καταπιεσμένων, όλων των εργαζόμενων.
Ενάντια στους λίγους που πλουτίζουν, «στραγγίζοντας» το μυαλό και το εισόδημα των πολλών.
Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που την αντιλαϊκή πολιτική του την βαφτίζει προοδευτική.
Ενάντια στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, που πλειοδοτώντας σε αντιλαϊκά μέτρα, προσπαθούν να ξαναπάρουν το χρίσμα που κατέχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μητσοτάκης σουφρώνει τη μύτη, βλέποντας τη Μέρκελ, τον Τραμπ, τον Μοσκοβισί, τον Νετανιάχου και όλα τα κοράκια να έχουν ως «προτιμώμενο εταίρο» τους τον Τσίπρα και όχι τον ίδιο.
Το ΚΚΕ διαχρονικά, παλεύει ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι το κοινό σπίτι των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, αλλά για τους λαούς της Ευρώπης είναι φυλακή.
Και αυτήν την αλήθεια, πλέον, μπορεί να την αναγνωρίσουν ακόμη περισσότεροι νέοι και νέες εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην ΕΕ, με ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, σε όλες τις κάλπες.
Γιατί, για το ΚΚΕ, η μόρφωση δεν είναι ούτε ευκαιρία ούτε προσόν ούτε γενικά κι αόριστα προτεραιότητα. Είναι πρώτα απ’ όλα δικαίωμα που είναι υπερώριμο να το απολαμβάνουν όλοι οι νέοι και οι νέες χωρίς οικονομικούς αποκλεισμούς.
Ως βασική προϋπόθεση για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, της καλλιέργειας κριτηρίου για τη ζωή και την κοινωνία, της ανάπτυξης όλων των ιδιαίτερων κλίσεων και ταλέντων που διαθέτει ο καθένας, ως υπόβαθρο για την κατάκτηση της γνώσης της πραγματικότητας, που πρέπει να αλλάξουμε!
Γιατί, ό,τι πιο προοδευτικό και σύγχρονο, γεννιέται πάντα μέσα από την αμφισβήτηση και την πάλη και όχι με τον συμβιβασμό και την μοιρολατρία.
Η επαναστατική-κομμουνιστική ιδεολογία απαντάει στις σύγχρονες απαιτήσεις του ιδεολογικού αγώνα μέσα στα αμφιθέατρα. Στην πάλη με τις ιδέες του σάπιου συστήματος που αναγορεύουν σε αξίες της νεολαίας, τις αξίες των εκμεταλλευτών.
Γιατί το ΚΚΕ με τις εκτιμήσεις του και τη στάση του, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως την περίοδο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ή στο δημοψήφισμα-απάτη του 2015, συγκρούστηκε με το κύμα των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι αριστεροί ψάλτες του.
Ποτέ, καμία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και της ΕΕ, ό,τι κι αν λέει, όποιους κι αν τιμάει στα λόγια και απ’ όπου κι αν κρατάει η σκούφια αυτών που την απαρτίζουν, δεν υπάρχει περίπτωση να διαχειριστεί φιλολαϊκά το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους γραφτούς και άγραφους, σιδερένιους νόμους του.
Χάρη σε αυτήν τη στάση του Κόμματος σήμερα είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Ακόμα κι αν τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε άλλα πολιτικά κόμματα ή αντιμετώπιζαν με επιφυλάξεις τις εκτιμήσεις μας.
Οι νέοι και οι νέες έχετε μπροστά σας την ευκαιρία να τιμωρήσετε τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει επάγγελμα την κοροϊδία. Πριν 4 χρόνια, αξιοποίησε την αγανάκτηση του λαού απέναντι στα μνημόνια και με το ψεύτικο δίλημμα, μνημόνιο – αντιμνημόνιο, εγκλώβισε το λαό. Έφερε 3ο μνημόνιο. Εφαρμόζει ακόμα και τα 3 μνημόνια και συνεχίζει με νέα μεταμνημονιακά μέτρα. Ευνούχισε με τις αυταπάτες και το δήθεν ρεαλισμό της υποταγής τις ζωντανές διαθέσεις, ιδιαίτερα των νέων, ενάντια στην ΕΕ. Τώρα βρήκε καινούριο τρόπο για να συνεχίσει το παιχνίδι των διλημμάτων.
Αφού, με τη ΝΔ, η συμφωνία τους είναι καθολική στα ζητήματα στρατηγικής σημασίας, ψάχνουν νέα επιχειρήματα, για να στήσουν το κάλπικο δίπολο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει και η ΝΔ ράβει, για να ενταθεί η πόλωση για να φανεί, τάχα, σαν αγεφύρωτο, το μικρό στην πραγματικότητα χάσμα, που τους χωρίζει. Έτσι έκαναν και παλιότερα -και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- και τελικά συγκυβέρνησαν μετά από λίγα χρόνια…
Αφού συμφωνούν με τη συνέχιση των μνημονίων το ρίχνουν στην τρελίτσα, συζητώντας για τα ονόματα στα ευρωψηφοδέλτια, υιοθετώντας και οι δύο, συνήθως ακατάληπτα και γελοία επιχειρήματα. Αφού συμφωνούν ότι πρέπει να φορτώνεται διαρκώς ο λαός με νέα βάρη και να απαλλάσσονται από βάρη οι λίγοι, το ρίχνουν στο ποιος είναι πιο βουτηγμένος στα δίχτυα αυτού του διεφθαρμένου συστήματος που υπηρετούν.
Ο ένας πλασάρεται ως λιγότερο κακό σε σχέση με τον άλλο, λες και οι φοιτητές και ο λαός μπροστά στις εκλογές πρέπει να διαλέγουν οπωσδήποτε ένα, κάποιο «κακό».
Ε, λοιπόν, ας τους χαλάσουμε τα σχέδια. Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!
Αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, μπροστά σε όλα όσα ετοιμάζονται, και το τι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ψηφίζει ο καθένας. Ποιο κόμμα μπορεί να πιέζει. Να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα. Να ενημερώνει και να ξεσηκώνει τον λαό και τη νεολαία.
Σύντροφοι και συντρόφισσες
Φίλες και φίλοι,
Στηριχτείτε στο ΚΚΕ! Το ΚΚΕ και το κομμουνιστικό κίνημα διεθνώς, το χωρίζουν ποταμοί αίματος από τον φασισμό και την ακροδεξιά.
Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ είναι που θα δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών. Στην αντιμετώπιση της ακροδεξιάς που φουντώνει στο έδαφος του συστήματος και της ΕΕ.
Γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα υποκριτικό να επικαλείσαι τους παράγοντες και τα συμφέροντα που ενισχύουν τον φασισμό, σαν παράγοντες για την αναχαίτισή του.
Αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πώς μπορεί η ΕΕ που έχει επίσημη θέση της τον αντικομμουνισμό, το ανιστόρητο κατασκεύασμα της θεωρίας των «δύο άκρων», να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά;
Πώς μπορεί η ΕΕ που απαγορεύει κομμουνιστικά κόμματα και σύμβολα να αντιμετωπίσει τον φασισμό;
Η ΕΕ είναι αυτή που θέλει να σβήσει από τη μνήμη των λαών την κόκκινη σημαία στο Ραϊχστανγκ, την προσφορά των ΚΚ και των λαών στη συντριβή του ναζισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτά μάλιστα είναι που θέλει το σύστημα να διδάσκουν ως «αλήθειες» οι αυριανοί εκπαιδευτικοί και γι’ αυτό δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα σχολειά και τις σχολές.
Το πάθος του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΕ δείχνει και πόσο κούφιες είναι οι διακηρύξεις του για «προοδευτικό μέτωπο ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς».
Φανταζόμαστε ότι αυτά συζητάει ο Τσίπρας με τους εθνικιστές βουλευτές που έχει υιοθετήσει στη σημερινή και χθεσινή κυβερνητική πλειοψηφία του…
Αυτά θα τον απασχολούν στις συνομιλίες του με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, τον Αμερικανό πρέσβη, Πάιατ, που διέπρεψε ως «γκαουλάιντερ» της ανόδου του φασισμού στην Ουκρανία.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι πολύ πιο επικίνδυνο από το να λέει μόνο ψέματα.
Για να δούμε ορισμένα παραδείγματα:
– Ο ακροδεξιός Σαλβίνι στην Ιταλία διαδέχτηκε την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Ρέντσι.
– Ο φασίστας αντικομμουνιστής Μπολσονάρο στη Βραζιλία διαδέχτηκε την χρόνια σοσιαλδημοκρατική διαχείριση.
Οι ιστορικοί μπορούν να σκεφτούν ακόμα περισσότερα παραδείγματα της σύγχρονης Ιστορίας…
Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής όλων;
Όλες αυτές οι κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας στο όνομα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης μια άγρια αντιλαϊκή πολιτική, έστρωσαν τελικά το έδαφος στην ακροδεξιά.
Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις οι σοσιαλδημοκράτες έλεγαν για την αφεντιά τους, ότι είναι το λιγότερο κακό και τελικά με τα έργα τους έκαναν τη δουλίτσα για λογαριασμό των λίγων καλύτερα από την λεγόμενη δεξιά.
Υπηρετούσαν το σύστημα της αδικίας και γι’ αυτό παράλληλα ποτίζανε αντιδραστικές, συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις.
Η μαχητική στάση των κομμουνιστών είναι το διαφορετικό που έχει ανάγκη η νεολαία.
Για να πατήσει στα πόδια της και να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει.
Η άνοδος της ακροδεξιάς απαιτεί άνοδο της πάλης ενάντια στις αιτίες και στα συμφέροντα που την ενισχύουν.
Απαιτεί πιο δυνατό ΚΚΕ, να αναδειχτεί σε 3ο κόμμα, γκρεμίζοντας την ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή.
Φίλες και φίλοι,
Προεκλογικά τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για το παρόν και το δυσοίωνο μέλλον της νεολαίας…
Λες και δεν είναι τα κόμματά τους αυτά που κυβέρνησαν.
Που μετατρέπουν:
– τη μόρφωση σε πανάκριβο εμπόρευμα,
– το δικαίωμα στη δουλειά σε εργασιακή ζούγκλα,
– την όρεξη για συμβολή στην επιστήμη σε περιπλάνηση χωρίς σύνορα από χώρα σε χώρα,
– την ανάγκη για αθλητική άσκηση σε ακριβή ενασχόληση όσων «φτάνει η τσέπη τους»,
– την αναγκαία επαφή των νέων με τον πολιτισμό για την ανάπτυξη κριτηρίου και προσωπικότητας σε ακριβή κονσέρβα, πολλές φορές υποκουλτούρας.
Η όρεξη για μελέτη, ανακάλυψη, δράση και δημιουργία των νέων εγκλωβίζεται στο άγχος, στην ανασφάλεια, στην αγωνία και στα αδιέξοδα που δημιουργεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, η πολιτική που το στηρίζει.
Σε αυτό το έδαφος οξύνονται μία σειρά φαινόμενα.
– Χιλιάδες νέοι ψάχνουν τη «φυγή» στη φυλακή των ναρκωτικών.
– Υπάρχει έξαρση φαινομένων ψυχολογικών διαταραχών στις νέες ηλικίες.
– Δυσκολίες στις προσωπικές σχέσεις.
– Νέα εμπόδια στην προσπάθεια για ένα νέο ζευγάρι να σχεδιάσει την ζωή του.
Όλα αυτά δεν έρχονται ουρανοκατέβατα. Έχουν πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι προηγούμενες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γιατί υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ.
Υπηρετούν τα θέλω και τους στόχους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Μαζί με την επίθεση στη ζωή της νεολαίας πάει και η επίθεση στη συνείδηση.
Επιδιώκουν, αξιοποιώντας όλα τα μέσα, να κάνουν τη νέα γενιά να δέχεται παθητικά αυτά τα σχέδια ως κάτι το φυσιολογικό, αιώνιο, που πάντα θα υπάρχει.
Με ένα στόμα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μιλάνε για ευκαιρίες, θέλοντας να σβήσουν από το χάρτη τα δικαιώματα της νεολαίας. Τα ερωτήματα των νέων, όμως, παραμένουν.
Τι ευκαιρίες έχει σήμερα ένας φοιτητής να σπουδάσει ολοκληρωμένα, ολόπλευρα το αντικείμενο του, χωρίς εμπόδια όταν:
Η λειτουργία των ιδρυμάτων ασφυκτιά λόγω υποχρηματοδότησης, υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υποβαθμίζεται σταθερά η φοιτητική μέριμνα;
Τεμαχίζονται επιστημονικά αντικείμενα με βάση τα εκάστοτε «θέλω» της αγοράς που αλλάζουν κάθε τόσο και αντικαθίσταται η γνώση με δεξιότητες; Προγράμματα σπουδών μετριούνται με «πιστωτικές μονάδες», λες και είναι σουπερ μάρκετ γνώσης αντί να είναι συνεκτικά και ολοκληρωμένα;
Τμήματα κλείνουν επειδή δεν προσφέρεται το αντικείμενό τους για μπίζνες, οδηγώντας τους αποφοίτους πραγματικά στο πουθενά.
Τι ευκαιρίες έχει σήμερα ένας απόφοιτος να δουλέψει στο αντικείμενό του με σύγχρονα δικαιώματα όταν:
Τα πτυχία διαμορφώνονται σε διαβατήρια για κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα, εξισώνονται με αυτά των τρίχρονων κολλεγίων, αποτελούν ένα ακόμα «προσόν» μέσα στις ατελείωτες πανάκριβες πιστοποιήσεις και εξετάσεις που αναγκάζονται οι απόφοιτοι να δίνουν για να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε αυτό που χρόνια σπούδαζαν.
Επικρατεί η μόνιμη περιπλάνηση μεταξύ ημιαπασχόλησης, δουλειάς με το μπλοκάκι, με ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης;
Όταν 450.000 νέοι αναζητούν θέση εργασίας στο εξωτερικό, τάση που παραμένει παρά το πέρασμα της ελληνικής οικονομίας σε φάση ανάκαμψης.
Στον πυρήνα της στρατηγικής της ΕΕ είναι η λεγόμενη κινητικότητα. Αυτή είναι η ελκυστική λέξη που επιλέγουν τα επιτελεία της Κομισιόν, για να περιγράψουν το αποκρουστικό μέλλον της εργασιακής περιπλάνησης εφ’ όρου ζωής, από χώρα σε χώρα και από κλάδο σε κλάδο, με τσακισμένα δικαιώματα και μισθούς.
Τι ευκαιρίες έχει σήμερα ένας νέος να συμβάλει με την επιστήμη του στην βελτίωση της ζωής του λαού όταν:
Η έρευνα εγκλωβίζεται στις συμπληγάδες των κερδών των μονοπωλίων, η πατέντα γίνεται αυτοσκοπός, για να συνεχίσεις να υπάρχεις, είσαι εξαρτημένος από τον κάθε χορηγό στο εργαστήριο;
Όταν η κατεύθυνση της επιστήμης και της έρευνας καθορίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη λογική «κόστους-οφέλους» με ολέθριες συνέπειες στη ζωή του λαού μας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εργαζόμενοι παραμένουν απροστάτευτοι από φυσικά φαινόμενα (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές).
Όταν αξιοποιείται το επιστημονικό δυναμικό, οι υποδομές των ιδρυμάτων, ο εργαστηριακός εξοπλισμός για να φτιάχνονται έξυπνα όπλα του ΝΑΤΟ που θα δολοφονήσουν λαούς.
Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι πάντα το κόμμα που μπορείτε να ακουμπήσετε.
Για να κατακτήσουμε με τον αγώνα μας όλοι μαζί, το πραγματικά προοδευτικό, το πραγματικά σύγχρονο και καινοτόμο που η κοινωνία μας έχει ανάγκη.
Προοδευτικό είναι ό,τι συμβάλει στην κοινωνία να πάει μπροστά.
Και το μπροστά είναι ο λαός και η νεολαία να μπορούν να ζήσουν, να μορφωθούν, να δουλέψουν, όπως επιβάλλει η ανάπτυξη της γνώσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Σύγχρονο είναι οι νέοι και οι νέες να μορφώνονται ολοκληρωμένα, δημόσια και δωρεάν, με φοιτητική μέριμνα για όλους.
Τα προγράμματα σπουδών να διαμορφώνονται και να αναβαθμίζονται, με βάση την εξέλιξη στον αντίστοιχο κλάδο και την επιστήμη, με οργανωμένο πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης για την σε βάθος αφομοίωση της επιστήμης.
Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να εμπεριέχεται σε αυτό.
Να οργανώνονται με ευθύνη του κράτους δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια, μαθήματα, συνέδρια για όλους τους αποφοίτους, ώστε όλοι να κατακτούν όλο και περισσότερο τη γνώση του αντικειμένου τους, να μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της επιστήμης τους.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας.
Γιατί παλεύουμε, μελετάμε, οργανώνουμε σχέδιο, για να καταφέρει ο λαός μας να χτίσει την σοσιαλιστική κοινωνία, τη μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες, αφού θα έχει βγάλει από πάνω της την εκμετάλλευση και το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους.
Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Να κάνουμε τα πάντα για να καταφέρει ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει ο ίδιος τις εξελίξεις. Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ.
Γι’ αυτό είμαστε οι μόνοι που αποκαλύπτουμε την αλήθεια:
– Η ΕΕ είναι η φυλακή των λαών. Για τους λαούς σημαίνει μνημόνια διαρκείας, μόνιμη εποπτεία, ματωμένα πλεονάσματα.
– Η ΕΕ δεν εκφράζει την αλληλεγγύη στους λαούς, αλλά το μίσος απέναντί τους.
– Τα κολαστήρια της Σάμου και της Μόριας, η μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα νεκρών έχουν τη σφραγίδα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που συνυπέγραψε και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
– Αξία της ΕΕ είναι η επιβολή της δικτατορίας των μονοπωλίων. Η ένταση της καταστολής σε όλες τις χώρες, οι τρομονόμοι, το φακέλωμα, η ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης.
– Αρχή της ΕΕ είναι η «με το ζόρι» υιοθέτηση των αποφάσεών της. Είτε αλλάζοντας αποφάσεις των δημοψηφισμάτων είτε πατώντας repeat και εντείνοντας τους εκβιασμούς μέχρι να εξασφαλιστεί αρεστό αποτέλεσμα στην Κομισιόν και στην άρχουσα τάξη κάθε χώρας.
– Μάλιστα, η ΕΕ, στην προσπάθεια της να κερδίσει την εκτίμηση και τη στήριξη της νέας γενιάς, προβάλλεται και ως εγγύηση για την ειρήνη!
Γιατί λέει τα 70 χρόνια ζωής της ταυτίζονται με τα 70 χρόνια ειρήνης στην ευρωπαϊκή ήπειρο!!!
Ποια όμως είναι η αλήθεια; Την περίοδο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – όταν και ξεκινάει η προσπάθεια ενοποίησης και συνασπισμού ευρωπαϊκών καπιταλιστικών κρατών και των μονοπωλίων τους – μέχρι και το 1990, καθοριστικό ρόλο για την φίλια των λαών, την ειρήνη και την κοινή πάλη τους, αποτελούσε η Σοβιετική Ένωση και οι σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, τα λαϊκά κινήματα στις καπιταλιστικές χώρες. Την ίδια ώρα, τα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κράτη μάτωναν τους λαούς από κοινού με τις ΗΠΑ, όπως στο Βιετνάμ.
Η ανατροπή του σοσιαλισμού στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποθράσυνε τον ιμπεριαλισμό. Η πρώτη πράξη, άλλωστε, ήταν στη γειτονιά μας στα Βαλκάνια, όπου οι ιμπεριαλιστές, τούς έβαλαν φωτιά, για να μοιράσουν μεταξύ τους την λεία, τα κέρδη και τις αγορές. Κι αυτό όχι μία φορά, αλλά δύο φορές, μόνο τη δεκαετία του ’90.
Αυτό το πρόσφατο παρελθόν είναι που κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται τώρα στα Βαλκάνια.
Αυτούς που έβαλαν τη φωτιά του πολέμου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ τους παρουσιάζει τώρα σαν φιλειρηνιστές που τάχα θα σβήσουν τη φωτιά του πολέμου!
Το γεγονός ότι όλο το «αφάν γκατέ» της ΕΕ, από τη Μέρκελ μέχρι ακροδεξιούς, χαιρέτησαν την ΝΑΤοϊκής έμπνευσης Συμφωνία των Πρεσπών, δείχνουν κατά τη γνώμη μας, πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συμφωνία για τον λαό μας και όλους τους λαούς των Βαλκανίων.
Η ΝΑΤΟϊκή Συμφωνία των Πρεσπών του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει σκόπιμα αμφισημίες, που αξιοποιούνται για να ενισχυθούν αλυτρωτισμοί και εθνικισμοί και στις δυο χώρες.
Στα Βαλκάνια πυροδοτούν υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά θέματα, κάτω από τον περίφημο δήθεν συλλογικό «αυτοπροσδιορισμό», ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για αλλαγές συνόρων, ενίσχυση ρατσιστικών, εθνικιστικών, αλυτρωτικών διαθέσεων.
Η ΕΕ αναβαθμίζεται και ως πολεμική μηχανή υπεράσπισης και προώθησης των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Είτε μόνη της, είτε από κοινού με τους φονιάδες του ΝΑΤΟ που τους ονομάζει μάλιστα «βασικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας»!!!
Γι’ αυτό η ΕΕ δημιουργεί δυνάμεις ταχείας αντίδρασης όπως η «Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία», η PESCO.
Στα πλαίσιά της, προετοιμάζονται και σχολές πρακτόρων. Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε να ζητήσει να φιλοξενηθεί μία τέτοια σχολή στην χώρα μας!
Ποιος ξέρει; Μπορεί να υπολογίζονται και τα πρακτορεία αυτά στο προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ…
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς του και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό.
Το ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα στη χώρα μας, αλλά τα παραδίδει ένα-ένα, ενορχηστρώνοντας σχέδια για την συνδιαχείριση του Αιγαίου με τη Τουρκία.
Δεν είναι παράγοντας «σταθερότητας», αλλά δυναμίτης εντάσεων, πολεμικών συγκρούσεων.
Στην κόντρα με τη Ρωσία έχει γεμίσει με πυρηνικά όλη την περιοχή. Επιδιώκει να βάλει και στη χώρα μας.
Διαμορφώνει νέες στρατιωτικές δομές, έτοιμες να δράσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την υπεράσπιση των αμερικανικών συμφερόντων, αλλά και την υπεράσπιση της αστικής εξουσίας σε κάθε χώρα.
Κάθε νέος που καταλαβαίνει πως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν έχει ευθύνη μπροστά στις εκλογές να εκφράσει την αντίθεσή του.
Για να ενισχυθεί η μόνη δύναμη που τους αποκαλύπτει, τους εμποδίζει, τους παλεύει στα ίσα. Κι αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ.
Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς συμφωνείτε με πολλές από τις θέσεις του ΚΚΕ…
Εκτιμάτε τη στάση μας, τη δράση των κομμουνιστών στις σχολές που είναι στην πρώτη γραμμή οργάνωσης της πάλης των φοιτητών για τα δικαιώματά τους.
Αναγνωρίζετε την υπεροχή των κομμουνιστών, όπου κι αν βρίσκονται, τη συνέπεια λόγων και έργων, την αγωνιστική τους στάση, όπως των κομμουνιστών δημάρχων, οι οποίοι με συνέπεια έκαναν ακριβώς ό,τι είπαν προεκλογικά.
Έδρασαν μαζί με τον λαό για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στήριξαν τις διεκδικήσεις του λαού, τα έβαλαν με τους φασίστες.
Αρκετοί, παρότι συμφωνείτε, σκέφτεστε πως ο αγώνας δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα…
Πως κανείς δεν θα μας ακούσει…
Πως τελικά όλα είναι προαποφασισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τη σημερινή κατάσταση….
Σκεφτείτε:
Είναι ακριβώς ίδια τα πράγματα παντού;
Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα εκεί που οι κομμουνιστές είναι περισσότεροι και ικανότεροι;
– Δεν είναι καλύτερα στα σχολεία, που οι δυνάμεις της ΚΝΕ ενημέρωσαν τι νόμος έρχεται και πώς θα τον αντιπαλέψουμε;
– Που κάλεσαν τα μαθητικά συμβούλια να οργανώσουν κινητοποιήσεις, που διοργάνωσαν μαζί με τους υπόλοιπους πρωτοπόρους μαθητές τα μαθητικά συλλαλητήρια;
– Αυτός ο αγώνας δεν είναι που ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει το νομοσχέδιο;
– Εάν δεν την ενόχλησε γιατί οργάνωσε εκστρατεία συκοφάντησης και επίθεσης στους μαθητικούς αγώνες;
– Δεν είναι καλύτερα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπου εκεί που οι κομμουνιστές έχουν αυξημένη δύναμη, υπάρχει άμεσα αντίκτυπος στις διεκδικήσεις, στην οργάνωση της πάλης;
Εδώ, για παράδειγμα, στη Φιλοσοφική όπως και στο Φυσικό, όπου είναι 1η δύναμη η Πανσπουδαστική, το ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν οι δυνάμεις της ΚΝΕ και εκατοντάδες αγωνιστές, καταφέρατε να αποτρέψετε την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο που η κυβέρνηση επιδιώκει εδώ και καιρό. Καταφέρατε διεκδικώντας να αυξηθούν οι μετεγγραφέντες φοιτητές.
– Δεν είναι καλύτερα σε χώρους δουλειάς που ο προσανατολισμός για συλλογικές συμβάσεις, για μέτρα ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, για μαζικοποίηση των σωματείων κόντρα στην εργοδοσία εξασφαλίζεται από την ακούραστη και διαρκή πάλη των κομμουνιστών;
– Δεν είναι καλύτερα εκεί που οι φασίστες τρέχουν να κλειστούν στα λαγούμια τους, αφού το δηλητήριο του ναζισμού διαδίδεται πολύ δύσκολα, εκεί που υπάρχει αγώνας και διεκδίκηση;
Αναμφισβήτητα, είναι καλύτερα!
Γιατί μόνο ο συλλογικός αγώνας, η δράση και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων ανοίγει δρόμους για να ζήσουμε καλύτερα.
Οι κομμουνιστές σε αυτή την υπόθεση παλεύουν καθημερινά, ακούραστα.
Μπολιάζοντας, την ανάγκη συνολικότερης σύγκρουσης και ανατροπής αυτού του συστήματος, των κυβερνήσεων και της ΕΕ που το υπηρετούν.
Όσο πιο δυνατοί, πιο πολλοί, γίνονται οι κομμουνιστές, τόσες περισσότερες εστίες αγώνα και διεκδίκησης φουντώνουν.
Σκεφτείτε και κάτι ακόμα.
Παρ’ ότι υπάρχει μια μαχητική, πρωτοπόρα δύναμη στο εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, στο φοιτητικό κίνημα το ΜΑΣ, που ανοίγουν δρόμους διεκδίκησης, μέτωπο με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο που υπηρετεί, η γενική εικόνα, όμως, στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και στο φοιτητικό δεν είναι καλή.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκεται μακριά από τα σωματεία τους, όπως και των φοιτητών, δεν συμμετέχουν στις διεργασίες των συλλόγων τους, στις γενικές συνελεύσεις.
Ποιον συμφέρει στα αμφιθέατρα να μην υπάρχει ζωντανή, καθημερινή συζήτηση, αντιπαράθεση, προβληματισμός και δράση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές; Για τα προβλήματα που συναντούν, τις αιτίες, τους υπεύθυνους; Να αποφασίζουν συλλογικά για το τι θα κάνουν για να τα αντιμετωπίσουν;
Η απάντηση είναι προφανής! Αυτή η κατάσταση συμφέρει μόνον αυτούς που «εκτελούν» τα δικαιώματα των φοιτητών.
Είναι στο δικό σας χέρι να αλλάξετε την κατάσταση στους συλλόγους σας, προσπάθεια που αξίζει να έχει αποτελέσματα.
Είναι στο δικό σας χέρι να κάνετε τους συλλόγους σας όπλα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων- ΕΕ- κεφαλαίου και όχι στηρίγματα όλων αυτών.
Είναι στο δικό σας χέρι να κάψετε τα σενάρια που οργανώνουν κυβέρνηση – ΝΔ, με πρόσχημα την ανομία, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει στα Πανεπιστήμια, για να τελειώνουν με το άσυλο, δηλαδή με το δικαίωμά σας στη συλλογική οργάνωση και τον αγώνα.
Είναι στο δικό σας χέρι να αντιμετωπίσετε φαινόμενα ρουσφετολογίας, διαφθοράς των δυνάμεων ΔΑΠ – ΠΑΣΠ, που δεν θα μπορούσαν να μην έχουν πάνω τους όλες τις αμαρτίες των κομμάτων τους, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Πάρτε δύναμη από τον δίκαιο και σημαντικό αγώνα που δίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο εργατικό κίνημα μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους. Αψηφούν απειλές και εκβιασμούς της συνδικαλιστικής μαφίας, της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.
Στις φοιτητικές εκλογές, σε λίγες μέρες, δώστε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής που ξέρετε ότι την επόμενη μέρα θα είναι «εκεί» που πρέπει.
Πάντα μπροστά στην οργάνωση της πάλης.
Αναδεικνύοντας ξανά εδώ στην Φιλοσοφική, σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, και σε πολλούς ακόμα άλλους συλλόγους, 1η δυνάμη την Πανσπουδαστική ΚΣ.
Εσείς που είστε φοιτητές έχετε ευθύνη να μάθετε και κάτι ακόμα, που είναι, εάν θέλετε, και ένα καθήκον που έχετε ως επιστήμονες, το οποίο το σημερινό Πανεπιστήμιο δε θα σας μάθει.
«Οι φιλόσοφοι μονάχα εξηγούσαν με διαφορετικούς τρόπους τον κόσμο, το ζήτημα όμως είναι να τον αλλάξουμε». Αυτή η φράση είναι του Καρλ Μαρξ. Περικλείει τη δυναμική των επαναστατική ιδεών.
Παρ’ ότι ειπώθηκε πριν από πάρα πολλά χρόνια, είναι και σήμερα το πιο μεγάλο κίνητρο για έναν νέο επιστήμονα, ιδιαίτερα για τους κομμουνιστές, τους πιο πρωτοπόρους.
Η επαναστατική κοσμοθεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού μπορεί να δώσει απαντήσεις και κίνητρο να γίνετε ακόμα πιο ολοκληρωμένοι επιστήμονες, κυνηγοί της γνώσης, υπηρέτες της ανάπτυξης του λαού και της κοινωνίας.
Να διαμορφώσετε αντοχή στο εργασιακό μέλλον που σας περιμένει, απέναντι στις απειλές της μεγαλοεργοδοσίας, τις δήθεν φιλικές της συμβουλές να χαμογελάτε, που πληρώνεστε 300% περισσότερο από το 0…
Αλλά και να αντιμετωπίσετε τις πιο επιμελημένες προσπάθειες που γίνονται, για να απαρνηθεί ένας νέος επιστήμονας την υπόθεση του αγώνα και να ενσωματωθεί.
Αυτή η γνώση της θεωρίας είναι που θα σας κάνει πάντα να ξέρετε, ότι όσο κι αν πληρώνεστε, τελικά δεν χρωστάτε στον καπιταλιστή, αλλά σας χρωστάει αυτός πάντα. Αφού κλέβει νόμιμα, από τη δουλειά που κάνετε καθημερινά.
Για να διαμορφώσετε κριτήριο για τις αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία μας.
Μαθαίνετε για τις επιπτώσεις της λεγόμενης 4η βιομηχανικής επανάστασης, την ανεργία, την ενταντικοποίηση της εργασίας. Αυτές δεν είναι γενικά οι συνέπειες της εξέλιξης της παραγωγής εξαιτίας της ορμητικής ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, όπως ισχυρίζονται διάφοροι αστοί ιδεολόγοι, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Γιατί, αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνία, είναι οι συνέπειες ακριβώς, της ενσωμάτωσης της επιστημονικής εξέλιξης στην καπιταλιστική παραγωγή.
Με άλλη οργάνωση στην παραγωγή και άλλη εξουσία, αυτά τα άλματα στην τεχνολογία και την επιστήμη γίνονται η βάση που απελευθερώνει τον άνθρωπο από την μη δημιουργική απασχόληση, εκμηδενίζει την ανεργία, αυξάνει τον ελεύθερο χρόνο, μαζί με το συνολικά παραγόμενο προϊόν που αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία.
Η ιστορική πραγματικότητα, η ίδια η κοινωνία έχει αποδείξει, ότι τα μεγαλειώδη γεγονότα μπορούν να συμβούν, όταν οι ιδέες αυτές γίνουν υλική δύναμη.
Οι κοινωνίες προχωρούν πάντα μπροστά, εξελίσσονται, αναπτύσσονται.
Η ταξική πάλη πάντα είναι αυτή που καθορίζει την εξέλιξη αυτή, είναι η ατμομηχανή της Ιστορίας.
Το εργατικό κίνημα, ο λαός, έχει τεράστια και μοναδική δύναμη που μπορεί να καθορίσει τα πάντα.
Το αποκαλύπτει η ηρωική ιστορία του εργατικού, κομμουνιστικού κινήματος, τα συγκλονιστικά για την εποχή τους επιτεύγματα της πρώτης προσπάθειας σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Η μελέτη αυτής της ιστορίας είναι εφόδιο για κάθε νέο.
Θα σας δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα, ενώ θα δημιουργήσει νέα που ίσως ακόμα δεν έχετε σκεφτεί:
Γιατί όλοι γνωρίζετε για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά πολύ λιγότεροι τι προηγήθηκε, πώς προετοιμάστηκε αυτή. Την αόρατη και άγνωστη δουλειά των κομμουνιστών, άλλων αγωνιστών, που προετοίμασε αυτή την εξέγερση και που κανείς δεν πίστευε πιο πριν.
Όλοι και όλες πιθανόν γνωρίζετε την επιτυχία της Οκτωβριανής Επανάστασης, που συγκλόνισε τον κόσμο πριν 100 χρόνια, αλλά λίγοι πως πριν από αυτή είχε προηγηθεί άλλη, που απέτυχε, αλλά δεν σταμάτησε την προετοιμασία της επόμενης.
Όλοι γνωρίζετε την ηρωική δράση των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά λίγοι την επίμονη, βασανιστική, επίπονη, παράνομη δουλειά των κομμουνιστών, κάτω από την μπότα του κατακτητή, για να οργανωθεί ο απελευθερωτικός αγώνας.
Αυτά τα ξέρουν οι εχθροί του λαού και παίρνουν τα μέτρα τους.
Το ίδιο το State Department θέτει ως στόχο την «εκπαίδευση» της νέας γενιάς ώστε να στηρίζει την αμερικάνικη πολιτική…
Η ΕΕ σπαταλά εκατομμύρια για το ξαναγράψιμο της ιστορίας, με ιδιαίτερη στόχευση στη νεολαία…
Η ένταση της καταστολής φανερώνει και φόβο και ανησυχία.
Ξέρουν ότι τελικοί κερδισμένοι, τελικοί νικητές θα είναι οι λαοί!
Νικητής θα είναι το δίκιο και η αλήθεια.
Κι εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για αυτό!
Σύντροφοι και φίλοι,
Έχουμε τις θέσεις, τη θεωρία, την πείρα, για να καταφέρουμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που έχει ανάγκη η νεολαία.
Να ζήσει σε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.
Ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.
Σας απευθυνόμαστε, όπως πάντα, με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη.
Ελάτε να παλέψουμε μαζί, να ανοίξουμε δρόμο σήμερα.
Χτίζοντας τη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων, στο εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα, στο φοιτητικό κίνημα.
Ενάντια στο σημερινό σάπιο σύστημα και την εξουσία των λίγων. Για την τελική ανατροπή τους.
Οι πολλές κάλπες που έχουμε μπροστά μας να γίνουν πολλές ευκαιρίες για να βάλουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά σχέδια.
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Είναι πολλές αφορμές, για να πείσουμε ακόμα περισσότερους να στηρίξουν το ΚΚΕ, να πουν ένα μεγάλο OXI στην ΕΕ και ένα μεγάλο NAI στα δικαιώματά τους.
Είναι ευκαιρία να εκλέξουμε ακόμα περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, ακόμα περισσότερους αγωνιστές στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, που θα παλεύουν για να μπουν εμπόδια στην πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε μαζί.
Με δυνατό ΚΚΕ παντού μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Best Of

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας...

Κικίλιας: Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στη ψήφο...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας...

Οι εκλογές ως… λεπτομέρεια στη Δημοκρατία

  Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το...

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής για την επέκταση της τουριστικής περιόδου τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες στη χώρα μας, αλλά...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με τη σημερινή σύνθεσή της, αποδείχτηκε από τις πλέον μάχιμες και αποτελεσματικές που πέρασαν τα...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, με αφετηρία την αποστασιοποίηση της...